Caribien

Caribien

REJSER TIL CARIBIEN - ET PARADIS I ATLANTERHAVET

Caribien er en stor øgruppe i det vestlige Atlanterhav, som er fordelt primært mellem Nord og Sydamerika. Caribien har længe været kendt som et populært feriested for amerikanere på bryllupsrejse og pensionister der ønsker at trække sig tilbage, slappe af og nyde sol og strand. Caribien rummer bl.a. de verdensberømte Bahamas øer som byder på nogle af den mest fantastiske natur og tropiske oplevelser der findes!

Dette er da også ganske gode formål for en rejse i Caribien, men der er er i stigende grad masser af andre slags turisme. Der er f.eks. masser af unge og ældre der rejser til Caribien for at opleve naturen, tage på backpacking, og tage på aktiv ferie.

Med fantastiske naturoplevelser der egner sig både til afslapning og masser af aktiviteter, samt godt vejr hele året rundt kun afbrudt af undtagelsesvise orkansæsoner, er der også masser af basis for at besøge Caribien for europæiske turister.

FERIE I CARIBIEN

Hvis du vil på en rejse til et rigtigt tropisk paradis - så skal det være Caribien! De Caribiske øer rummer nogle af verdens mest fantastiske strande, smukke landskaber og krystalklart badevand, som vil få enhver til at føle sig som i et rigtigt paradis.

Faktisk er der noget for enhver smag i Caribien, med hundredevis af øer, der både kan byde på godt vejr og naturoplevelser en masse, men også en betagende og inspirerende kulturel historie, som er så anderledes fra livet i Europa som den kan blive.

Uanset om du planlægger vinter- eller sommerferie i Caribien, så vil du opleve sol og sommer. I Caribien vil du nemlig opleve et subtropisk klima med en gennemsnitstemperatur på 23-32 °C året rundt.

Caribiens historie

Det caribiske ø-rige er fyldt med historie, derunder historiske kampe og krige, samt masser af pirathistorier.

Caribien var først beboet af en indiansk stamme ved navn Arawak. En mere aggressiv stamme, Kariberne, invaderede sidenhen øerne, inden europæerne ankom. Det blev dog også enden på det indianske styre, som for Arawakernes vedkommende muligvis varede op mod to fredelige årtusinder, inden Kariberne og europæernes ankomst.

Det er estimeret der var en befolkning på omkring 750.000 mennesker inden europæisk kontakt – dog med forskel i estimater.

Caribien er sidenhen blevet koloniseret både af spanierne, portugisere, hollændere, franskmænd, danskere og briter. Efter europæerne ankom og overtog, begyndte den indfødte caribiske befolkning hurtigt at aftage i størrelse af forskellige årsager. En væsentlig årsag hertil var infektioner og epidemiske sygdomme såsom skoldkopper og mæslinger, som de ingen naturlig bekæmpelse havde imod.

Fra 1500 til 1800 steg befolkningen i Caribien grundet ankomsten af slaver fra Vest Afrika, og i mindre udstrækning krigsfanger fra Irland. Der ankom også indvandrere fra de nævnte lande i Europa i denne periode. De fleste i Caribien i dag er efterkommere af disse slaver og indvandrere.

 

Caribiens geografi og kultur

Caribien har en samlet områdestørrelse på 2.754.000 km2, med et landområde på 239.681 km2. Befolkningsmæssigt bor der 43 millioner mennesker, som er en blanding af afro-caribiere, europæere fra forskellige lande udover Spanien og Portugal, indo-caribiere og amerindianere der stammer fra de oprindelige indbyggere, Latin/Spansk og Portugisisk afstammede Europæere, samt etnisk blandede grupper og en række mere nyligt tilkomne etniske grupper, såsom kinesere, indonesere, jøder og arabere.

Befolkningstætheden i Caribien ligger på 151.5/km2.

Caribien består af en række regioner, derunder de Store Antiller, som er det største område der består af Cuba, den Dominikanske Republik, Haiti, Puerto Rico, Cayman Islands og Jamaica. I norden ligger det Lucayanske ørige, som inkluderer Bahamas. Caribien rummer også Sankt Thomas, Sankt Jan og Sankt Croix, de tre øer som danner Dansk Vestindien

Caribien inkluderer også de Små Antiller, som er en mindre øgruppe længere mod øst. Samtidig er der også en række mindre besøgte og mindre kendte øer længere mod syd og øst, som tilhører de forskellige latinamerikanske lande.

Tæt på Caribien, mod Nord, ligger Bermuda, som er kendt for sine mange forliste skibe og en række konspirationsteorier.

Kristendommen er den største religion i Caribien, men der er også Hinduisme, Islam, Buddhisme, Rastafarianisme, Amerindiansk religion, og traditionelle afrikanske religioner. Der tales mange sprog i Caribien, men de primære sprog er spansk, engelsk, fransk og hollandsk. 

Caribien består af 13 suveræne stater og 17 afhængige territorier.

 

Hovedstæder og kendte byer i Caribien

Havana er hovedstaden i Cuba. Cuba’s anden største by er Santiago de Cuba, og er også meget kendt.

I Jamaica er hovedstaden Kingston. Nassau er hovedstaden i Bahamas.

På Haiti er hovedstaden Port-au-Prince. I Trinidad og Tobago er hovedstaden Port of Spain.

I Puerto Rico er San Juan hovedstaden.

Den Dominikanske Republiks hovedstad er Santo Domingo, og den største by i Caribien generelt.

 

Find din rejse til Caribien

Hos USA Rejser tilbyder vi mange rejser til Caribien. Øgruppen er bedst kendt for sine skønne strande, smukke landskaber og krystalklare badevand. Vi kan naturligvis skræddersy din ferie til Caribien, så du kan få den rejse du drømmer om. Vores rejsekonsulenter er eksperter i USA, og kan derfor arrangere den perfekte rejse for dig.

Hvis du har spørgsmål eller brug for hjælp kan du blot ringe til vores eksperter på 33 13 15 30. Vi sidder klar ved telefonen og e-mail til at hjælpe dig.

 

Top
google-site-verification: googledede761670f5488f.html