Curacao

Bestil et tilbud - gratis og uforpligtende

Alternate Text

Rejsen skal indeholde:
Sæt mindst ét flueben

Alternate Text

Alternate Text

Alternate Text

Alternate Text

Alternate Text

Alternate Text

Eventyret venter dig Alternate Text

Curacao

Curacao er en ø i det sydlige del af det Caribiske Hav. Øen har siden 2010 været en selvstændig stat under det hollandske kongerige.

På øen tales der hovedsageligt fire forskellige sprog – papiamento, spansk, engelsk og hollandsk. Papiamento er det oprindelige sprog, som man igennem mange generationer har udviklet på øen. Det er også det sprog der i dag er mest udbredt iblandt Curacaos befolkning. Selvom papiamento er det mest udbredte sprog her, så ses det som meget prestigiøst at tale hollandsk.

Den oprindelige befolkning på Curacao var Arawak-indianere. Denne befolkning blev kraftigt decimeret da øen blev opdaget af spanierne og siden overtaget af det hollandske kongerige i 1634. Curacao blev efter øens overtagelse af hollænderne en hyppig destination for afrikanske slaver der kom hertil i stride strømme. Denne broget forhistorie kan i dag ses på øens meget blandede etniske sammensætning, samt på øens arkitektur, hvor man bl.a. kan se bygninger tilbage fra kolonitiden og en af de ældste synagoger på den vestlige halvkugle. Dette er nogle af de faktorer der har resulteret i at den smukke ø, Curacao, er på UNESCOs verdensarvsliste.

Curacaos spændende hovedstad:

Curaçao er også meget kendt for sin hollandske arkitektur, og dette ses tydeligt i hovedstaden Willemstad. Smalle huse, i kraftige pastelfarver, står side om side lige ned til vandet, som et mini-Amsterdam. Restauranter og cafeer pryder havnefronten og indbyder til en kold drink og lidt at spise. Tag på udflugt til Fort Amsterdam som blev bygget tilbage i 1635 af de første hollændere, der kom til øen. Fortet er bygget i klassisk europæisk stil og i en af murerne ses en kanonkugle som satte sig fast efter den blev skudt af fra søsiden mod fortet.

Smukke nationalparker:

Når man besøger Curacao er det meget oplagt at gå på opdagelse i øens smukke natur. Parken har adskillige nationalparker der hver især giver besøgende et smukt indblik i øens fascinerende og alsidige natur. Besøg f.eks. Christoffel National Park, hvor man kan opleve interessante ting som divi-divi træer, Lady of the Night-orkideer, og de smukke kolibrier der har hjemme i nationalparken.

Søger man en lidt anden form for nationalpark, så kan vi foreslå et besøg i Shete Boka National Park. Nationalparken ligger på den nordlige og er kendt for det Caribiske Hav der slår ind på det klippede landskab og de grotter som man finder her. Her i området holder skildpadder til som yngler og dette er et populært besøgsmål for de turister der befinder sig på Curacao. Er du heldig kan du få øje på den truede Suppeskildpadde (også kendt som den grønne havskildpadde). 

Lækre strande:

Curaçao er den største af ABC-øerne med mere end 35 strande, nogle mere afsides og private end andre. Størstedelen af Curaçaos strande er spredt ud langs den sydvestlige kyst, hvor vandet er roligt og krystalklart. På din ferie i dette paradis kan du slappe af, mens du med alle sanserne suger de eksotiske indtryk til dig.

Se vores rejser til Curacao her

Top
google-site-verification: googledede761670f5488f.html