Dansk Vestindien

Bestil et tilbud - gratis og uforpligtende

Alternate Text

Rejsen skal indeholde:
Sæt mindst ét flueben

Alternate Text

Alternate Text

Alternate Text

Alternate Text

Alternate Text

Alternate Text

Eventyret venter dig Alternate Text

Dansk Vestindien

Dansk Vestindien er en øgruppe bestående af øerne St. Thomas, St. John og St. Croix. Øerne blev opdaget af Christopher Columbus på hans anden rejse til Amerika i 1493. Senere hen blev de to ubeboede øer St. Thomas og St. John annekteret af danske handelskompagnier i henholdsvis 1672 og 1718, mens St. Croix blev købt af Frankrig i 1733. Pointen med den danske kolonisering af de tre øer var at udnytte trekantshandlen som gik ud på at eksportere skydevåben til Afrika i bytte for slaver der kom til Dansk Vestindien for at bemande sukkerplantagerne hvorefter det dyrebare sukker og rom blev eksporteret til Europa. Økonomien i Vestindien afhang udelukkende af slaveriet, på dette tidspunkt, og da det blev bandlyst i 1848 kollapsede øernes økonomi og de endte i sidste ende med at blive solgt i 1917 til USA for 25 millioner USD.

Normalt besøger man hovedsageligt hovedøerne St. Thomas og St. Croix mens St. John normalt bliver besøgt i forbindelse med en dagstur.

St. Croix

St. Croix er kendt for at være meget afslappet, og her kan I opleve den danske historie på tæt hold, særligt i Christiansted, hvor antallet af historiske bygninger er overvældende. Gader og stræder i Christiansted har bibeholdt sine danske navne og her kan I bl.a. besøge regeringspalæet, hvorfra Peter von Scholten regerede, samt det flotte og ikoniske gule Fort Christiansværn på havnefronten. Begge bygninger er smukt restaureret. St. Croix har også mange gode strande. Bor man inde i Christiansted, er det oplagt at tage den lille båd fra havnekajen ud til Protestant Island og benytte stranden der. Sejlturen tager ca. to minutter og her får man nemt brugt en hel dag. Uden for Frederiksted ligger St. Croixs nok bedste strand, og her kan vi varmt anbefale at bo på et hotel, der ligger direkte på stranden. St. Croix er også kendt for sin grønne, frodige og bjergrige natur, som man nemt kan opleve ved at leje en bil vha. USA Rejser.

St. Thomas

Hovedstaden på St. Thomas hedder Charlotte Amalie og byder på masser af dansk kolonihistorie. Den bjergrige ø St. Thomas byder på smuk natur, og dens kridhvide strande siges at være blandt de bedste i verden. Øen er en stor krydstogtdestination og har derfor væsentligt flere gæster end St. Croix og St. John. De store krydstogtskibe lægger til i hovedbyen Charlotte Amalies smukke naturhavn, og er med til at give liv og atmosfære til byen. Den hyggelige hovedstad Charlotte Amalie er opført i samme stil som Christiansted på St. Croix, men er noget større. De danske gadenavne er stadig bevaret, og i årene 1825-1850 var Charlotte Amalie Danmarks næststørste by med over 13.000 indbyggere. Vi anbefaler en heldags tur til den billedskønne Magens Bay, som har en fantastisk strand. Lokalt er der mulighed for at leje kajakker og paddle boards.

Top
google-site-verification: googledede761670f5488f.html