Washington

Bestil et tilbud - gratis og uforpligtende

Alternate Text

Rejsen skal indeholde:
Sæt mindst ét flueben

Alternate Text

Alternate Text

Alternate Text

Alternate Text

Alternate Text

Alternate Text

Eventyret venter dig Alternate Text

Washington D.C.

Washington D.C. er USA’s hovedstad og de mange storslåede regeringsbygninger udstråler penge og magt. På de brede boulevarder møder du kongresmænd i deres stiveste puds, der haster af sted, alt imens du roligt kan læne dig tilbage og nyde byens mange seværdigheder.

Vietnam War Memorial, Lincoln Memorial, Roosevelt Memorial - Washington er fyldt med monumenter til minde om tidligere præsidenter, faldne soldater eller udkæmpede krige, og du oplever historiens vingesus, hvor end du går hen i Washington.

Washington har også masser af oplevelser for dem der ikke er interesserede i historie og politik. Museer, gallerier, shopping og skønne restauranter – Washington har det hele og da centrum ikke er særlig stor, kommer du hurtigt rundt til de forskellige oplevelser.

Book din flybillet og dit Washington hotel i dag og gå på opdagelse blandt gamle præsidenter, grønne områder og inspirerende museer.

Se vores Rundrejse på Østkysten her

Er du mere til Route 66 så klik her

Godt at vide

Det politiske Washington

Det politiske Washington

Fordi Washington er USA’s hovedstad gemmer byen selvfølgelig på en masse politiske bygninger, og mange af dem kender du måske allerede fra film og tv.

• Det Hvide Hus: Hvis du kun skal se én seværdighed på din Washington rejse, skal det være præsidentens berømte bolig Det Hvide Hus. Siden terrorangrebet 11. september 2001 er det blevet mere besværligt at komme på rundtur i Det Hvide Hus, og de fleste nøjes derfor med at se det udefra. Hvis du alligevel gerne vil på rundvisning, skal du søge om det igennem den danske ambassade i Washington. Det kan godt tage flere måneder, så gå i gang i god tid.

• Pentagon: En pentagon er en femkant, og heraf kommer navnet på bygningen, der rummer USA’s forsvarsministerium. Ligesom i Det Hvide Hus er det efter den 11. september blevet noget mere besværligt at se Pentagon indefra.

• Capitol Hill: På toppen af Capitol Hill ligger den amerikanske Kongres, hvor alle de store beslutninger i landet bliver taget. Den store hvide bygning med den enorme kuppel er kendt af de fleste og et absolut must på din rejse til Washington.

Krige og monumenter

Krige og monumenter

Hvor end du vender blikket i Washington er der monumenter, mindesmærker og statuer af magtens mænd. Mange af monumenterne finder du omkring Washingtons The National Mall, der er et 3 km langt grønt område centralt i Washington.
Er du historieinteresseret er det bare med at komme i gang, men hvis du kun har behov for at se de mest berømte, kan det anbefales at se:

• Lincoln Memorial: Gemt bag 36 søjler troner præsident Abraham Lincoln. Statuen er 6 meter høj og to af Lincolns mest berømte taler er indgraveret i stenene. Det var desuden her at Martin Luther King holdte sin berømte ”I have a dream”- tale tilbage i 1963.

• Vietnam War Memorial: Vietnamkrigen varede fra 1959-1975 og mange amerikanske soldater måtte lade livet i Vietnams fugtige jungle. Mindesmærket for Vietnamkrigen består af en lang sort granitvæg, hvor alle navnene på de faldne soldater er indgraveret. Det er et overvældende syn, og endnu et monument du ikke må gå glip af på din Washington rejse.

• 2. Verdenskrigsmonumentet: Et af Washingtons seneste monumenter er mindesmærket for de faldne soldater under 2. verdenskrig. Monumentet ligger i The National Mall ligesom mange af de andre Washington monumenter.

• Washington Monument: Det 169 meter høje monument er bygget til ære for USA’s første præsident George Washington. Du har mulighed for at tage en elevator til toppen af monumentet, og få den smukkeste udsigt ud over Washington.

Arlington

Arlington kirkegården

Endnu et sted i Washington, der er fyldt med monumenter og minder, er den gamle Arlington kirkegård. På kirkegården ligger faldne soldater begravet helt tilbage fra Den Amerikanske Borgerkrig i 1860’erne og op til krigene i Irak og Afghanistan.
På Arlington kirkegården er der stilhed og ro, og de grønne plæner fyldt med hvide gravsten giver en helt speciel atmosfære.
Den nok mest berømte personlighed, der ligger begravet på Arlington kirkegården i Washington, er den tidligere præsident John F. Kennedy, der blev myrdet i 1963. Ved hans grav brænder en evig flamme til minde om en af USA’s mest elskede præsidenter.

Museer i Washington

Museer

Washington er kendt for sine mange, gode museer, og en stor del af dem ligger som perler på en snor langs det grønne område The National Mall. Museerne er kendt for deres høje kvalitet, og så er de fleste af dem endda gratis. Vi anbefaler:

• National Air and Space Museum: Dette Washington museum er et af byens bedste museer. Her kan du se alt, der har med fly og rumfart at gøre. Bl.a. er der udstillet sten fra månen.

• National Museum of Natural History: Dette er et af Washingtons mest populære museer. Lær om jordens udvikling igennem de forskellige udstillinger, der bl.a. tæller skeletter fra dinosaurer og et helt koralrev.

• Newseum: Washingtons mediemuseum med masser af fotoudstillinger, fx Pulitzer Prize fotogalleriet samt en udstilling med fotos fra 11. september. Her kan du sagtens få en dag til at gå.

Transport i Washington

Transport i Washington

Selvom Washington er USA’s hovedstad er det ikke en særlig stor by sammenlignet med mange af de andre storbyer i USA. De fleste af Washingtons seværdigheder befinder sig i centrum omkring The National Mall, og du kan derfor nemt gå rundt til de forskellige monumenter, bygninger og museer.

Men selvom Washingtons centrum ikke er enormt kan man hurtigt tilbagelægge nogle kilometer, så hvad med at hoppe på en jernhest og cykle rundt i byen? Du kan vælge at leje en cykel og selv tage turen rundt i Washington, men der findes også flere steder med guidede cykelturer. Washington er kåret til USAs venligste cykelby flere gange, med Danmark som forbillede.

Skal du lidt længere har Washington ligesom så mange andre storbyer en udmærket metro, der hurtigt tager dig rundt i byen.Vil du se noget af Washington, imens du giver dine fødder en velfortjent pause, kan det anbefales at tage en tur med The Old Trolley. Bussen der forestiller en gammel sporvogn tager dig rundt til de forskellige Washington seværdigheder nemt og bekvemt.

Mad og Drikke

Spisesteder i Washington

Overalt i Washington er der hyggelige caféer og gode restauranter. Vil du spise ekstra godt er Washington desuden beriget med indtil flere Michelin restauranter.

Et eksempel på en hyggelig Washington café er Martin's Tavern i bydelen Georgetown. Her har flere amerikanske præsidenter igennem årene sat sine ben, og det skulle eftersignede også være her at John F. Kennedy friede til sin Jackie.

http://www.martins-tavern.com

Lidt ekstra

Lidt ekstra Washington

Man skal ikke undervurdere Washington. De mange monumentale bygninger, mindesmærkerne og museerne kan hurtigt give din ferie ben at gå på, men når du har set alle de klassiske seværdigheder, kan det anbefales at kaste dig over alle de andre spændende oplevelser, som Washington gemmer på. Her er nogle forslag:

• Georgetown: 10 km fra centrum ligger bydelen Georgetown, der huser det prestigefyldte universitet af samme navn. Derudover rummer bydelen masser af hippe pubs, barer, natklubber samt caféer og ved havnefronten ud mod Potomac floden gemmer der sig masser af skønne restauranter.

• Shopping i Union Station: Union Station er Washingtons gamle station, der er blevet smukt renoveret. Ud over at huse byens togstation, rummer den gamle bygning også over et shopping center med masser af gode butikker, der med garanti vil få dit kreditkort til at gløde.

• Gallerierne: Er du til kunst er du ikke gået forkert, når du er i Washington. Byen er kendt for sine mange gallerier, der bare venter på et besøg.

• Dupont Circle: Endnu en anbefalelsesværdig bydel er Dupont Circle. Her kan du gå på opdagelse blandt de mange flotte victorianske huse og det er også her du finde en del af Washingtons kunstgallerier, et hyggeligt caféliv og masser af gode restauranter.

Top
google-site-verification: googledede761670f5488f.html