Atlanta

Bestil et tilbud - gratis og uforpligtende

Alternate Text

Rejsen skal indeholde:
Sæt mindst ét flueben

Alternate Text

Alternate Text

Alternate Text

Alternate Text

Alternate Text

Alternate Text

Eventyret venter dig Alternate Text

Atlanta

Atlanta er hovedstaden og er med dens cirka 500.000 indbyggere den største by i den amerikanske delstat Georgia.

Ligesom så mange andre byer i sydstaterne spillede Atlanta en stor rolle under den amerikanske borgerrettighedsbevægelse. I perioden hvor bevægelsen var aktiv valgte Atlanta, i modsætning til resten af syden, at erklære sig for ”byen der har for travlt til at hade”. Byens progressive borgerrettigheder gjorde den til en populær destination for afroamerikanere, hvilket rent faktisk betød at størstedelen af Atlantas indbyggere i 1972 var afroamerikanere og har været det lige siden.

Atlantas historie mht. borgerrettighedsbevægelsen afspejles i mange af de seværdigheder, som man kan besøge i storbyen, men Atlanta har meget andet at byde på. Her finder man alt fra Coca Colas hovedkvarter til en smuk botanisk have og andre skønne grønne områder.

Den amerikanske borgerrettighedsbevægelse:

Atlanta er fødselsbyen for en af de største ledere af den amerikanske borgerrettighedsbevægelse, Martin Luther King Jr., og byen spillede igennem årene en stor rolle for bevægelsen. Når man besøger Atlanta, er det meget oplagt at dykke ned i denne spændende historie, og hvor bedre at starte end Martin Luther Kings barndomshjem. På adressen 501 Auburn Avenue finder man hjemmet, hvor Martin Luther King blev født og tilbragte de første 12 år af sit liv. Her får man tilbudt gratis guidede rundture i huset, men man skal komme tidligt på dagen, da turene består af 15 personer, og det er først til mølle.

Tæt på Martin Luther Kings barndomshjem finder man Martin Luther King Jr. National Historical Park. Her finder man bl.a. Kings og hans kones grav, der ligger ved siden af en pool og en flamme, der brænder konstant. I parken kan man lære en masse om borgerrettighedsbevægelsen, og hvilken rolle Martin Luther King spillede i den.

I parken finder man også en af de mest kendte kirker i verden, Ebenezer Baptist Church. Dette er kirken, hvor Martin Luther King blev døbt, og hvor han og hans far var præster. Indeni kirken kan man lære om kirkens spændende historie og høre lydklip fra Martin Luther King Jr’s taler og prædiker.

Sidste stop på den historiske rejse i Atlanta er National Center for Civil and Human Rights, et museum der blev åbnet i 2014. Her kan man gå på opdagelse og lære om den amerikanske borgerrettighedsbevægelses kampe og bedrifter igennem 1950’erne og 1960’erne, og se hvilken effekt denne periode har på nutiden.

Grønne områder:

Efter nogle spændende timer, hvor man har lært en masse om den amerikanske borgerrettighedsbevægelse, er det måske tid til at slappe lidt af og nyde den smukke natur, som man kan finde i området omkring Atlanta. Tag f.eks. et besøg i den smukke Atlanta Botanical Garden. Her finder man bl.a. den største samling af orkideer i USA. Er man ikke så meget til orkideer, kan man også gå på opdagelse i den have, der er dedikeret til roser eller i den japanske have.

Leder man i stedet efter et sted, hvor man kan holde en hyggelig picnic, så tag et besøg i Piedmont Park. Parken ligger i centrum af Atlanta, og minder på den måde om Central Park i New York. Dette er en unik mulighed for at sidde og nyde en lækker frokost i en park med udsigt til nogle af de smukkeste skyskrabere, som man kan finde.

Top
google-site-verification: googledede761670f5488f.html