New Orleans

Bestil et tilbud - gratis og uforpligtende

Alternate Text

Rejsen skal indeholde:
Sæt mindst ét flueben

Alternate Text

Alternate Text

Alternate Text

Alternate Text

Alternate Text

Alternate Text

Eventyret venter dig Alternate Text

New Orleans

I det sumpede land ud til Mississippi-floden finder du sydstatscharme, jazzmusik og velsmagende lokale retter i New Orleans.

Først franske og siden spanske kolonister har gjort New Orleans til en kulturel sydstatsperle med en helt særlig stemning og atmosfære, som du ikke finder andre steder i USA.

Franske kolonister, Cajun-folket, slog sig ned i New Orleans i 1700-tallet og skabte deres egen kultur med mad og musik, som stadig sætter sit præg på New Orleans i dag. New Orleans er byen, hvor jazzen opstod og musik og fest er nogle af nøgleordene.

Se vores Rundrejse i Syden her

Velkommen til Niew’awlins - som de lokale siger !

Godt at vide

Musik og fest i New Orleans

Musik og fest i New Orleans

Du kan ikke komme udenom musikken på din New Orleans rejse. Den oprindelige form for jazz opstod omkring år 1900 i New Orleans, og genren går i dag under New Orleans jazz. Også Cajunmusik og Mississippi Delta Blues er musikgenrer, der kendetegner byen.

Igennem hele året finder du masser af små og store festivaler i New Orleans. Den største er karnevallet Mardi Gras, hvor farverige kostumer, festglade mennesker og masser af musik fylder New Orleans gader. Karnevallet finder sted hvert år i februar eller marts.

Besøger du New Orleans på et hvilket som helst andet tidspunkt, kan du også være sikker på fest og musik. Den mest berømte festgade i New Orleans er Bourbon Street, hvor der er masser af barer, spillesteder og natklubber. Vil du møde de lokale, skal du dog bevæge dig lidt væk fra den ret turistede gade.

Den gode mad

New Orleans mad

Cajun-folket er franske kolonister, der egentlig havde slået sig ned i Canada, men blev fordrevet af englænderne. De slog sig i stedet ned i Louisianas sumpede land, hvor de har sat et stort præg på New Orleans. En vigtig del af Cajun-folkets kultur er deres krydrede mad, som er et must at smage på din New Orleans rejse.

Retterne er stærke og består af de ting, der var at finde ude i sumpen; ris, skaldyr, alligatorer, fisk og frøer foruden masser af grøntsager. Prøv fx den klassiske ret Gumbo, der er en indbydende suppe der typisk indeholder fisk og skaldyr eller fjerkræ. Har du mod på at lave det selv har Brødrene Price en fantastisk opskrift her

Det Franske kvarter

Det franske kvarter i New Orleans

New Orleans’ franske kvarter er nok byens mest kendte bydel. Her er en enormt hyggelig stemning bl.a. omkring Jackson Square, hvor der er masser af caféer og restauranter.

Du kommer ikke udenom det franske kvarter på din New Orleans rejse. Det er i her, du finder festgaden Bourbon Street, og det er også her størstedelen af karnevallet, Mardi Gras foregår.

Mange af gaderne i det franske kvarter har franske navne, men bygningerne er ligeså meget et levn fra de spanske kolonister. Det gør kvarteret til et hyggeligt, historisk kvarter, og det er da også her, du finder mange af byens ældste bygninger med de berømte støbejernsbalkoner. Det kan anbefales at gå en tur i kvarteret og beundre den smukke arkitektur, som kvarteret er kendt for. Du kan også vælge at få en rundtur med guide, der fortæller dig alt om kvarterets historie.

Vil du shoppe i New Orleans, finder du masser af små specialforretninger i det franske kvarter. En del af dem ligger på gaden Royal Street, hvor der også er mange gallerier.

Transport i New Orleans

Transport rundt i New Orleans

Hvis du ikke har en lejebil på din New Orleans rejse, så er den nemmeste måde at komme rundt at hoppe på en af de gamle sporvogne. Der er masser af linjer at vælge imellem, og du kan fx tage en sporvogn langs Mississippi og nyde udsigten undervejs.

Alt det andet i New Orleans

Alt det andet i New Orleans

New Orleans og staten Louisiana byder på masser af oplevelser.

• Mississippi: New Orleans ligger lige ud til Mississippi, og det kan anbefales at tage en tur ud på floden med en af de hyggelige, gamle hjuldampere.

• Plantager og historie: På din rejse til New Orleans anbefaler USA rejser at tage en tur udenfor byen. Her finder du mange af de gamle bomuldsplantager med de smukke victorianske huse, der vækker minder om film og tv-serier som Borte med Blæsten og Nord og Syd. På flere af de gamle plantager kan du komme på rundvisning og bl.a. se og høre om slaverne og deres historie.

• New Orleans’ kirkegårde: New Orleans ligger så lavt, at man ikke kan begrave de døde under jorden pga. grundvandet. Derfor begraves de i kister af sten og marmor, som står til skue på jorden. Det er et smukt og fredfyldt syn at gå igennem en af New Orleans’ kirkegårde.

• Voodoo museum: Er du til mystik og sort magi, så skal du slå et smut forbi New Orleans’ voodoo museum. Museet er meget unikt, og du får et godt indblik i voodooens historie.

Lad USA Rejser skræddersy den perfekte rejse rundt i syden. 

Top
google-site-verification: googledede761670f5488f.html