Los Angeles

Bestil et tilbud - gratis og uforpligtende

Alternate Text

Rejsen skal indeholde:
Sæt mindst ét flueben

Alternate Text

Alternate Text

Alternate Text

Alternate Text

Alternate Text

Alternate Text

Eventyret venter dig Alternate Text

Englenes by - Los Angeles

Unge smukke mennesker gemt bag store solbriller, lyserøde stjerner indgraveret med navne som Michael Jackson og Brat Pitt og solen, der bager fra en skyfri himmel. En af Los Angeles’ største seværdigheder er uden tvivl Hollywood, hvor størstedelen af USA’s filmindustri holder til. Hollywood og Beverly Hills er et must-see på den perfekte rejse til Los Angeles, hvor der kan opleves rundture i de mest kendtes stjerne private hjem og feriehjem - og selvfølgelig er selve Hollywood skiltet en unik turistattraktion, som kan ses i næsten hele byen. Men Los Angeles er også lækre strande, shopping, museer og vilde rutsjebaner. Los Angeles byder blandt andet også på nogle af USA's største sportshold, hvad enten det er i amerikansk fodbold, basketball eller det stjernespækkede fodboldhold L.A. Galaxy. 

Englenes by, Los Angeles, er USA’s anden største by, men som i mange andre storbyer er det ikke i centrum – Downtown - det hele foregår. Los Angeles Downtown er nemlig et finansområde med store skyskrabere med kontorer og travle forretningsfolk, der haster af sted. I Los Angeles skal du bevæge dig ud i de forskellige bydele, for at finde de mange seværdigheder, som byen byder på. Her kan Los Angeles f.eks. byde på en unik oplevelse på Venice Beach, China- og Koreatown, hvor du kan opleve de mange kulturer og mennesker, der findes i byen. Der er også den mere autentiske og jordnære bydel på den anden side af dalen af Los Angeles, hvor f.eks. Universal Studios holder til - her kan vi hos USA Rejser også hjælpe dig med at booke billetter, så du ikke skal bekymre dig om dette, når du er i byen.

Se vores Rundrejser på Vestkysten her

Book flybillet og Los Angeles hotel i dag og gå på oplevelse blandt stjerner, strande og forlystelsesparker i englenes by Los Angeles.

 

Godt at vide

Hollywood

Hollywood


På toppen af Mount Lee troner de 15 meter høje bogstaver, der gør opmærksom på, at du er kommet til verdens førende filmindustri: Hollywood. Hollywood er stedet, hvor de unge, smukke og håbefulde prøver lykken, det er stedet, hvor mange af de store stjerner holder til, og det er stedet, hvor turister valfarter til i håb om at få et glimt af en kendis.

Centrum af Los Angeles bydelen Hollywood er Hollywood Boulevard. Det er her du finder de berømte stjerner på Walk of Fame, og ved Grauman's Chinese Theatre har flere kendisser sat deres hånd- og fodaftryk til stor fornøjelse for turisterne. På Hollywood Boulevard er du også garanteret at møde masser af berømtheder lige fra Elvis og Superman til Marilyn Monroe og Jack Sparrow. Her tjener dem, der ikke klarede sig i filmindustrien nemlig penge på at klæde sig ud som århundredes største stjerner. Her er liv og glade dage.

Vil du dykke ned i filmhistorien, skal du besøge Hollywood Museum. Her kan du se kostumer, manuskripter, billeder og andre genstande, der har tilhørt nogle af filmindustriens største berømtheder.

Beverly Hills er egentlig ikke en del af Hollywood, det er nemlig en by i sig selv. Men Beverly Hills er der, hvor mange af hollywoodstjernerne bor, og interesserer du dig for de kendte, kan det anbefales at tage en guidet bustur, der tager dig forbi kendissernes hjem.

Shopping

Shopping

Du husker nok Julia Roberts shoppetur på Rodeo Drive i Pretty Woman, og gaden er også et must, når du er i Los Angeles. Rodeo Drive ligger i Beverly Hills, og her spørger man ikke om prisen, når man shopper. Derfor nøjes de fleste med at ose, og det er da også en oplevelse i sig selv. Gå en tur ned af den lange boulevard med alle de eksklusive mærkevarer, palmerne, de dyre biler, der cruiser forbi og nyd solen og atmosfæren.

Skal du have noget med hjem i kufferten – uden at gå bankerot – så skal du tage til The Grove. The Grove er et hyggeligt shopping område med masser af butikker. Her er både mere eller mindre kendte mærkevarer, og er du glad for at shoppe, vil dit VISA-kort med garanti gløde, inden du forlader The Grove.

De gode strande

På stranden i Los Angeles

Der er mange gode strande omkring Los Angeles. Her kan du tage en dukket, spadsere langs strandpromenaden eller måske overmande bølgerne på et surfbræt. Når du besøger strandene omkring Los Angeles, vil du uden tvivl føle dig hensat til en tv-serie med boardwalks, cykelstierne med bikiniklædte kvinder på rulleskøjter, palmerne og livreddertårnene.

Nogle af de mest kendte Los Angeles strande er:

• Santa Monica Beach: Santa Monica er en by i sig selv, men den er nem at komme til fra Los Angeles. Hvis du besøger Santa Monica Beach, må du ikke gå glip af en tur på Santa Monica Pier, hvor der er et lille tivoli og en hyggelig stemning.

• Venice Beach: På Venice Beach er der en hyggelig hippie stemning.

• Malibu Beach: Der er flere gode steder at surfe omkring Los Angeles, og Malibu Beach er et af dem.

 

Temaparker

Forlystelsesparker

Der findes flere forlystelsesparker i og omkring Los Angeles.

• Universal Studios: Hvis du har set Psycho, Jurassic Park eller The Simpsons, så kender du filmselskabet Universal Studios. I deres Los Angeles forlystelsespark er der gang i den med vilde rutsjebaner, en tur bag kulisserne i filmselskabets gamle klassikere og en 4D biograf.
Parken er en stor oplevelse, dog er der ikke forlystelse for de mindre børn.
Da Universal Studios er meget velbesøgt, kan det anbefales at betale lidt ekstra for indgangen og få et såkaldt ’Front of Line Pass, der giver dig direkte adgang til de mange forlystelser.

• Disneyland Park Californien: Rejser du med mindre børn til Los Angeles, må du ikke gå glip af en tur i det eventyrlige Disneyland. Her møder du Mickey Mouse, Snehvide og alle de andre Disneyfigurer, og du kan sagtens bruge en hel dag eller to i den enorme park.

• Six Flags Magic Mountain: Du skal ikke være bange for fart, højder og loops, hvis du besøger forlystelsesparken Six Flags Magic Mountain nord for Los Angeles. Her finder du nemlig nogle af verdens vildeste rutsjebaner. Er du derimod en vovehals og rutsjebane-elsker, så må du ikke gå glip af et besøge i dette ”adrenalin-boost” af en forlystelsespark.

Transport i Los Angeles

Transport i Los Angeles

Los Angeles er bilernes by, og hvis du benytter dig af en lejebil, skal du derfor være forberedt på, at der er utroligt meget trafik i og omkring Los Angeles. Husk at leje din bil hjemmefra da det bedst kan betale sig.

Hvis du hellere vil benytte dig af offentlig transport, så er der både metro, busser og sporvogne, som nemt og bekvemt tager dig rundt til Los Angeles’ seværdigheder. De er derimod ikke så overfyldte som vejene.

Udflugter fra Los Angeles

Udflugter fra Los Angeles

Med billeje i Los Angeles kan du nemt tage på opdagelse i resten af Californien. Følg fx Highway 1 nord på langs kysten til San Francisco, eller kør mod nordøst til spillebyen Las Vegas med enorme hoteller, neonskilte og kasinoer i massevis.

Nord for Los Angeles finder du også danskerkolonien Solvang. Her er vejnavnene danske, og du kan se en miniudgave af Rundetårn eller stille sulten med æbleskiver.

Lidt ekstra

Lidt ekstra Los Angeles

Der er masser af oplevelser i USA’s andenstørste by Los Angeles:

• Kom tæt på Oscaruddelingen: Er du lidt af en filmnørd, så må du ikke gå glip af en rundvisning i Dolby Theatre – tidligere kaldet Kodak Theatre - hvor den årlige Oscaruddeling finder sted. Her får du hele Oscaruddelingens historie, sjove anekdoter og mulighed for at sidde på skødet af stjerne – næsten da. Du får i hvert fald mulighed for at sidde i samme sæder, som de forskellige kendisser, der var med til årets prisuddeling.

• Huntington Gardens: Trænger du til et afbræk fra det hektiske Los Angeles, så har byen en botanisk have, der er en hyggelig grøn oase.

• Griffith Observatory: Fra Griffith Observatory har du en fantastisk udsigt over Los Angeles og ikke mindst det berømte Hollywood skilt.

• Forkælelse hos Ole Henriksen: Ole Henriksens spa er stedet mange berømtheder plejer deres ydre, men det betyder ikke at ”normale dødelige” ikke også er velkommen i cremeguruens spa i Los Angeles. Føl dig som en stjerne og lad dig forkæle hos den evige optimist Ole Henriksen fra Nibe i Nordjylland.

Top