San Francisco

Bestil et tilbud - gratis og uforpligtende

Alternate Text

Rejsen skal indeholde:
Sæt mindst ét flueben

Alternate Text

Alternate Text

Alternate Text

Alternate Text

Alternate Text

Alternate Text

Eventyret venter dig Alternate Text

Rejser til San Francisco

Vil du opleve en noget anderledes side af USA, end du er vant til at se eller høre, bør du helt bestemt tage på ferie i San Francisco. Byen er en sand perle der ligger lige ud til Stillehavet. Rejser til San Francisco og dens farverige kvarterer og klassiske seværdigheder garanterer dig en fantastisk livsoplevelse. Her kan du for alvor fornemme mangfoldigheden af kultur og historie, hvilket gør San Francisco til den åbne og frisindede by, den er. Udforsk på denne rejse den imponerende kinesiske arkitektur i China Town - den største af slagsen uden for Asien. Her findes et utal af muligheder for at gå på opdagelse blandt kinesisk naturmedicin, farvestrålende arkitektur og kinesiske måltider i verdensklasse. Uden tvivl byder storbyen på meget mere end China Town, og du har bestemt ikke formået at gennemføre alle de kulturelle og historiske udforskninger på din ferie i San Francisco, uden at opleve de skønne victorianske villaer og ikke mindst de fredselskende hippier. 

San Francisco er ubestridt en af de skønneste byer i USA, med sin betagende beliggenhed ud til Stillehavet. Byen kendetegnes ved sine mange stejle gader og europæiske karakter. Hvis du tidligere har rejst til andre storbyer i USA, kan du med sikkerhed bemærke et roligere tempo i San Francisco, i kontrast til de øvrige amerikanske byer.
 Rundt om storbyen findes et enormt vejnet, og de stejle bakker kan hurtigt medføre ømme lægmuskler. Her vil du mærke pulsen stige, når du bevæger dig gennem San Franciscos stejle gader, men oplevelsen er absolut alle anstrengelserne værd.

Føler du dog alligevel, at pulsen er steget til det yderste og derfor får trang til afslapning i benene, byder San Francisco på en masse gode transportmuligheder til at nå rundt i byen. Den hyggeligste måde at bestige byens mange stejle bakker, er uden tvivl via de kabeltrukne sporvogne - San Franciscos varetegn. De berømte sporvogne kan let bringe dig til San Franciscos mange seværdigheder via de stejle og farvestrålende gader. Sporvognene kører i tre linjer og oftest med læs på, hvorfor det er vores klare opfordring at stå på ved endestationen, for at forsikre en plads ombord. 


Seværdigheder i San Francisco

Rejser til San Francisco byder på et utal af storslåede oplevelser og imponerende seværdigheder. På denne rejse er der særlige attraktioner, du ikke må gå glip af, hvis du ønsker at fuldende en oplevelsesrejse i denne fantastiske storby. San Francisco byder af helt særprægede seværdigheder på Alcatraz, Golden Gate og ikke mindst Highway 1, der er din direkte genvej til unikke naturoplevelser på en af verdens længste hængebroer. Derudover er der naturligvis også Yosemite Nationalpark, der topper oplevelseslisterne hos mange naturelskere. 

Udforsk Alcatraz øen på din ferie i San Francisco

På din ferie i San Francisco er Alcatraz, alt andet lige en must-see seværdighed. Omkring 2 kilometers afstand fra San Franciscos kyst i Californien, ligger den lille fængsels-ø med en kæmpe historie bag sig. Faktisk var klippeøen i tidernes morgen et fort, der senere blev brugt af hæren som fængsel. Det viste sig da med tiden, at stedet skulle udvikles til et uønsket sted for hårdkogte kriminelle som Al Capone, samt medvirke i adskillige populære amerikanske film såsom "The Rock" og "Escape from Alcatraz" som mange nok kan erindre. 

Sejl i kølvandet på berømte gangstere og oplev det populære og mest befrygtede fængsel fra tæt afstand, når der arrangeres ture til fængslet, der har været lukket siden 1963. I dag kan du komme på rundvisning i fængslet, høre om dets historie samt de berømte og berygtede indsatte. Hvis væggene kunne tale, ville de uden tvivl fortælle vaskeægte hårrejsende afsløringer om historiens farligste kriminelle i USA. 'Al Capone' hvis karakter har medvirket i adskillige film, er måske den mest hårdkogte gangster, der nogensinde endte i en af Alcatraz fængslets kolde celler, hvor han iøvrigt havde store vanskeligheder med at klare fængselslivets gængse forhold. Nu har du muligheden for at genhøre historien, når tidligere forbrydere og fængselsbetjente via udleveret audioudstyr, beskriver dagene med egne ord. Få indblik i livet i fængslet samt fængselsbetjentenes familiers liv på øen, alt imens du på egen hånd kan udforske fængslet inden for dets rammer. 

Alcatraz-øen er i dag omdannet til en seværdighed og nationalpark med hundredtusindvis af besøgende om året.  


Yosemite National Park med storslået vandfald

Yosemite National Park er en uvurderlig naturskat samt en sand perle for rigtig mange naturelskere. På en rejse til en af San Franciscos største seværdigheder vil du straks opleve, at Yosemite Valley udgør hjertet i Yosemite National Park - en af vestkystens frodigste nationalparker. Her kan du opleve hvordan vandet bogstaveligt talt kaster sig 739 meter ned i frit fald fra toppen af den majestætiske hovedattraktion; Yosemite Falls, og hvordan naturelskere i dette drømmeland nærmest agerer naturfotografer.

Yosemite Nationalpark er USA's tredje største nationalpark, hvor du for alvor kan få lov til at betragte den betagende natur og opleve en vaskeægte vildmark. Med brusende vandfald og spektakulært vandløb er denne naturoplevelse værd at planlægge med i ruten, der med sine udsigtspunkter nærmest tager pusten fra en. 

Se også vores rundrejser på vestkysten her.

Book din flybillet og hotel i San Francisco i dag og få et væld af oplevelser og ikke mindst sved på panden, når du bevæger dig rundt i San Franciscos stejle gader.

 

Godt at vide

 

Det klassiske San Francisco

På din ferie i San Francisco er der nogle seværdigheder, som du bare ikke må gå glip af.

• Golden Gate Bridge: Den røde Golden Gate Bridge er San Franciscos varetegn og kendt af de fleste. Broen blev bygget i 1937, og da var den verdens længste hængebro. Det er den ikke længere, men den er stadig et absolut must på din San Francisco rejse. Du kan vælge at krydse broen til fods, på cykel, i bil eller bus. Hvis du lejer en bil, skal du dog være opmærksom på, at det er gratis at køre mod nord – ud af byen – men at det koster 5 dollars at køre over Golden Gate Bridge, når du kører mod syd.

• Fisherman’s Wharf: Gøglere, gadehandlere og artister. Området ud til San Francisco Bay kaldet Fisherman’s Wharf er nok det mest turistede sted i San Francisco, men også et charmerende sted med en hyggelig atmosfære. Når du er på Fisherman’s Wharf må du huske at gå forbi Pier 39 og de dovne søløver, der ligger og soler sig i både sol og blitzlyset fra de mange turister.

Bliver du sulten, når du besøger Fisherman’s Wharf finder du her masser af gode fiskerestauranter, der byder dig velkommen med alt godt fra havet.

• Alcatraz: Endnu en af San Franciscos største seværdigheder er det tidligere fængsel, Alcatraz eller bare The Rock. Fængslet ligger på en lille ø ud for San Francisco og har været lukket siden 1963. I dag kan du komme på rundvisning i fængslet, høre om dets historie og de berømte og berygtede indsatte. Gangsteren Al Capone er nok den bedst kendte ”beboer” på Alcatraz.


Du sejler til Alcatraz fra Fisherman’s Wharf, og sejlturen giver en flot udsigt til bugten og San Francisco.

Museer i San Francisco

Trænger du til lidt aircondition og en pause fra solen, så byder San Francisco på flere gode museer. USA rejser anbefaler:

• Walt Disney: Et helt museum kun om Disneys stifter Walt Disney. Her får du historien om Disneys succes helt fra de første streger, der blev til Mickey Mouse.

• California Academy of Sciences: Dette museum kan du sagtens bruge mange timer på. Her er både akvarium, planetarium, et naturhistorisk museum samt en regnskov at gå på opdagelse i.

• Kunstmuseer: Er du interesseret i kunst, har San Francisco flere gode kunstmuseer. Besøg fx Young Museum eller SF Museum of Modern Art.

Transport i San Francisco

San Franciscos stejle gader kan hurtigt give ømme ben, så derfor er det godt, at San Francisco har stort set alle former for offentlig transport.

Den mest hyggelige måde at komme rundt i San Francisco er med de kabeltrukne sporvogne – cable cars. Her er tre linjer, men der er ofte læs på, så hvis du vil være sikker på at komme med, anbefaler USA rejser, at du står på ved endestationen.

Ud over de ret turistede cable cars har San Francisco også et udbygget net af busser, metrolinjer – populært kaldet Muni – en eldreven sporvogn samt regionaltoge. Derfor er det bare med at vælge den transportform, der nemmest tager dig der hen, hvor du gerne vil.

På trods af de stejle bakker er cykler populære i San Francisco, og der findes flere arrangerede cykelture, du kan tage på. Det kan især anbefales at træde i pedalerne over Golden Gate Bridge.

San Franciscos farverige kvarterer

Kinesisk arkitektur, victorianske villaer og fredselskende hippier. San Franciscos bydele er et mix af kultur og historie, der er med til at gøre San Francisco til den åbne og frisindede by, den er.

• China Town: Der findes et China Town i mange storbyer rundt omkring i verden, men China Town i San Francisco er det største udenfor Asien. Her kan du gå på opdagelse i den kinesiske kultur med alt hvad dertil hører af kinesisk naturmedicin, farverig arkitektur og lækre kinesiske måltider. Vil du shoppe findes de bedste butikker i og omkring Stockton Street.

• North Beach: Er du en læsehest eller bare lidt litteratur interesseret? Så er North Beach kvarteret, hvor du kan opleve San Franciscos litterære fortid. Berømte forfattere som Jack Kerouac, Allen Ginsberg og William S. Burroughs var forgangsmænd i The Beat Generation i 1950’ernes San Francisco, hvor pacifisme og seksuel frihed var nøgleordene.

• Pacific Heights: En stor del af San Francisco blev ødelagt af et enormt jordskælv i 1906, men de gamle victorianske villaer i Pacific Heights overlevede, og du har uden tvivl set dem på billeder eller i tv. Husene er enormt smukke og det perfekte motiv for dine San Francisco fotografier.

• Haight Asbury: Her holdte hippierne til da de prædikede for peace, love and harmony i 1960’erne. Kvarteret har stadig en ”hippie-stemning” med små hyggelige specialforretninger og gode caféer.

Udflugter fra San Francisco

San Francisco ligger så centralt i Californien, at du sagtens kan køre til mange andre steder i den solrige stat. Med billeje i San Francisco kan du fx køre af Highway 1, som tager dig hele vejen ned langs den smukke stillehavskyst til Los Angeles.

Er du til fantastiske naturoplevelser, er Yosemite Nationalpark et godt bud på en udflugt fra San Francisco. Med billeje tager turen ca. 4 timer, og Yosemite gemmer på store naturoplevelser med imponerende vandfald, gode vandreruter og skønne udsigter.

Lidt ekstra

San Francisco byder på masser af oplevelser, når de klassiske seværdigheder er krydset af ”to do” listen. USA rejser anbefaler:

• Twin Peaks: Twin Peaks er ikke kun en amerikansk serie, det er også to bakker syd for centrum af San Francisco, hvor du kan nyde en dejlig udsigt over byen og Golden Gate Bridge.

• Salt Water Taffy: Selvom de farvestrålende karameller ikke oprindeligt stammer fra San Francisco, så er de et must for den rejseglade med en sød tand. Der er masser af Salt Water Taffy butikker i San Francisco, især omkring Fisherman’s Wharf.

• Golden Gate-parken: Trænger du til at slappe af i grønne omgivelser, så er Golden Gate-parkens mere end 1000 hektar et godt sted at gøre det. Her er blomster, broer og skulpturer og som noget ret unikt, bøfler, der græsser på en mark i parken.

• Oplev San Franciscos stejle gader: Selvom det er nemt at hoppe på offentlig transport i San Francisco, så bør man også forcere en bakke eller to på sin rejse til San Francisco. Lombard Street er en af de stejleste gader og også en af de mest fotogene af slagsen. Besøger du San Francisco i påsken, er det desuden her de lokale kører væddeløb på små trehjulede plasticbørnecykler påskesøndag.

Top