San Francisco

Bestil et tilbud - gratis og uforpligtende

Alternate Text

Rejsen skal indeholde:
Sæt mindst ét flueben

Alternate Text

Alternate Text

Alternate Text

Alternate Text

Alternate Text

Alternate Text

Eventyret venter dig Alternate Text

San Francisco

Pulsen vil stige og lægmusklerne blive ømme, når du bevæger dig gennem San Francisco stejle gader, men det er det værd. For San Francisco er en sand perle, der ligger lige ud til Stillehavet og med sine farverige kvarterer og klassiske seværdigheder er du sikker på en fantastisk rejse.

Trænger benene til en slapper hopper du trygt på en af San Franciscos berømte sporvogne, der tager dig rundt til byens mange attraktioner. Men San Francisco er meget mere end seværdigheder. San Francisco er også frihed og et åbent sind. Det var her hippierne og mange homoseksuelle holdte til i 1960’erne og 70’erne, og den dag i dag er San Francisco kendt for sit frisind.

Se vores Rundrejser på Vestkysten her

Book din flybillet og hotel i San Francisco i dag og få et væld af oplevelser og ikke mindst sved på panden, når du bevæger dig rundt i San Franciscos stejle gader.

 

Godt at vide

Det klassiske San Francisco

På din San Francisco rejse er der nogle seværdigheder, som du bare ikke må gå glip af.

• Golden Gate Bridge: Den røde Golden Gate bro er San Franciscos varetegn og kendt af de fleste. Broen blev bygget i 1937, og da var den verdens længste hængebro. Det er den ikke længere, men den er stadig et absolut must på din San Francisco rejse. Du kan vælge at krydse broen til fods, på cykel, i bil eller bus. Hvis du lejer en bil, skal du dog være opmærksom på, at det er gratis at køre mod nord – ud af byen – men at det koster 5 dollars at køre over Golden Gate Bridge, når du kører mod syd.

• Fisherman’s Wharf: Gøglere, gadehandlere og artister. Området ud til San Francisco Bay kaldet Fisherman’s Wharf er nok det mest turistede sted i San Francisco, men også et charmerende sted med en hyggelig atmosfære. Når du er på Fisherman’s Wharf må du huske at gå forbi Pier 39 og de dovne søløver, der ligger og soler sig i både sol og blitzlyset fra de mange turister.
Bliver du sulten, når du besøger Fisherman’s Wharf finder du her masser af gode fiskerestauranter, der byder dig velkommen med alt godt fra havet.

• Alcatraz: Endnu en af San Franciscos største seværdigheder er det tidligere fængsel Alcatraz eller bare The Rock. Fængslet ligger på en lille ø ud for San Francisco og har været lukket siden 1963. I dag kan du komme på rundvisning i fængslet, høre om dets historie og de berømte og berygtede indsatte. Gangsteren Al Capone er nok den bedst kendte ”beboer” på Alcatraz.
Du sejler til Alcatraz fra Fisherman’s Wharf, og sejlturen giver en flot udsigt til bugten og San Francisco.

Museer i San Francisco

Trænger du til lidt aircondition og en pause fra solen, så byder San Francisco på flere gode museer. USA rejser anbefaler:

• Walt Disney: Et helt museum kun om Disneys stifter Walt Disney. Her får du historien om Disneys succes helt fra de første streger, der blev til Mickey Mouse.

• California Academy of Sciences: Dette museum kan du sagtens bruge mange timer på. Her er både akvarium, planetarium, et naturhistorisk museum samt en regnskov at gå på opdagelse i.

• Kunstmuseer: Er du interesseret i kunst, har San Francisco flere gode kunstmuseer. Besøg fx Young Museum eller SF Museum of Modern Art.

Transport i San Francisco

San Franciscos stejle gader kan hurtigt give ømme ben, så derfor er det godt, at San Francisco har stort set alle former for offentligt transport.

Den mest hyggelige måde at komme rundt i San Francisco er med de kabeltrukne sporvogne – cable cars. Her er tre linjer, men der er ofte læs på, så hvis du vil være sikker på at komme med, anbefaler USA rejser, at du står på ved endestationen.

Ud over de ret turistede cable cars har San Francisco også et udbygget net af busser, metro linjer – populært kaldet Muni – en eldreven sporvogn samt regionaltoge. Derfor er det bare med at vælge den transportform, der nemmest tager dig der hen, hvor du gerne vil.

På trods af de stejle bakker er cykler populære i San Francisco, og der findes flere arrangerede cykelture, du kan tage på. Det kan især anbefales at træde i pedalerne over Golden Gate Bridge.

San Franciscos farverige kvarterer

Kinesisk arkitektur, victorianske villaer og fredselskende hippier. San Franciscos bydele er et mix af kultur og historie, der er med til at gøre San Francisco til den åbne og frisindede by, den er.

• China Town: Der findes et China Town i mange storbyer rundt omkring i verden, men China Town i San Francisco er det største udenfor Asien. Her kan du gå på opdagelse i den kinesiske kultur med alt hvad dertil hører af kinesisk naturmedicin, farverig arkitektur og lækre kinesiske måltider. Vil du shoppe findes de bedste butikker i og omkring Stockton Street.

• North Beach: Er du en læsehest eller bare lidt litteratur interesseret? Så er North Beach kvarteret, hvor du kan opleve San Franciscos litterære fortid. Berømte forfattere som Jack Kerouac, Allen Ginsberg og William S. Burroughs var forgangsmænd i The Beat Generation i 1950’ernes San Francisco, hvor pacifisme og seksuel frihed var nøgleordene.

• Pacific Heights: En stor del af San Francisco blev ødelagt af et enormt jordskælv i 1906, men de gamle victorianske villaer i Pacific Heights overlevede, og du har uden tvivl set dem på billeder eller i tv. Husene er enormt smukke og det perfekte motiv for dine San Francisco fotografier.

• Haight Asbury: Her holdte hippierne til da de prædikede for peace, love and harmony i 1960’erne. Kvarteret har stadig en ”hippie-stemning” med små hyggelige specialforretninger og gode caféer.

Udflugter fra San Francisco

San Francisco ligger så centralt i Californien, at du sagtens kan køre til mange andre steder i den solrige stat. Med billeje i San Francisco kan du fx køre af Highway 1, som tager dig hele vejen ned langs den smukke stillehavskyst til Los Angeles.

Er du til fantastiske naturoplevelser, er Yosemite Nationalpark et godt bud på en udflugt fra San Francisco. Med billeje tager turen ca. 4 timer, og Yosemite gemmer på store naturoplevelser med imponerende vandfald, gode vandreruter og skønne udsigter.

Lidt ekstra

San Francisco byder på masser af oplevelser, når de klassiske seværdigheder er krydset af ”to do” listen. USA rejser anbefaler:

• Twin Peaks: Twin Peaks er ikke kun en amerikansk serie, det er også to bakker syd for centrum af San Francisco, hvor du kan nyde en dejlig udsigt over byen og Golden Gate Bridge.

• Salt Water Taffy: Selvom de farvestrålende karameller ikke oprindeligt stammer fra San Francisco, så er de et must for den rejseglade med en sød tand. Der er masser af Salt Water Taffy butikker i San Francisco, især omkring Fisherman’s Wharf.

• Golden Gate-parken: Trænger du til at slapper af i grønne omgivelser, så er Golden Gate-parkens mere end 1000 hektar et godt sted at gøre det. Her er blomster, broer og skulpturer og som noget ret unikt, bøfler, der græsser på en mark i parken.

• Oplev San Franciscos stejle gader: Selvom det er nemt at hoppe på offentlig transport i San Francisco, så bør man også forcere en bakke eller to på sin San Francisco rejse. Lombard Street er en af de stejleste gader og også en af de mest fotogene af slagsen. Besøger du San Francisco i påsken, er det desuden her de lokale kører væddeløb på små trehjulede plasticbørnecykler påskesøndag.

Top