Nationalparker

Bestil et tilbud - gratis og uforpligtende

Alternate Text

Rejsen skal indeholde:
Sæt mindst ét flueben

Alternate Text

Alternate Text

Alternate Text

Alternate Text

Alternate Text

Alternate Text

Eventyret venter dig Alternate Text

Nationalparker

Når du besøger USA kan du ikke komme udenom at besøge de fantastiske nationalparker. USA Rejser har her på siden beskrevet de mest populære nationalparker, som er et besøg værd. Billet til parkerne købes lokalt. Husk at registrere dig hos en Park Ranger hvis dette påkræves .       

Hvis man virkelig skal opleve den storslåede natur i USA, er der ingen vej udenom et besøg i som minimum et par af de fantastiske nationalparker i USA. Der er mulighed for overnatning på hotel i de største nationalparker, derunder Yellowstone, Grand Canyon, Yosemite, Bryce Canyon og Zion.

Hvis man ønsker overnatning skal man dog sørge for at booke dette i god tid i forvejen, og vi har erfaring med at sammensætte den helt rigtige tur, og få logistikken på plads i god tid, så vi hjælper naturligvis også dig med dette.

Der er også mulighed for naturcampingpladser, derunder i Yellowstone, hvis man ønsker en lidt mere primitiv og autentisk oplevelse af den amerikanske natur, og kan leve uden de store faciliteter. 

 

Vil du besøge de fantastiske amerikanske nationalparker?

Yellowstone var den første nationalpark i USA, og er også monumentalt stor, da den breder sig udover 3 stater. Der er dog ikke ubegrænset med pladser på naturcamping arealerne heller, hvorfor det er vigtigt at arrangere rejsen med den rigtige timing.

Nationalparkerne i USA administreres og drives af den statslige myndighed National Park Services, som også står for driften af mindre reservater og naturområder. Der er i alt 59 nationalparker i USA, og man kan læse meget mere om nationalparkerne på National Park Services hjemmeside på www.nps.gov

Læs mere her på siden om de enkelte nationalparker under overskrifterne.

Lad os skræddersy din drømmerejse til USA

Du er også velkommen til at kontakte USA Rejser med det samme, og få hjælp til at sammensætte din rejse. Kontakt os på telefon eller email eller i en af formularer ovenfor og til højre.

 

Grand Canyon

Grand Canyon ligger i staten Arizona og er en 446 km lang kløft med en dybde på op til 1,6 km. Kløften er skabt af Coloradofloden, og når du nærmer dig kanten, venter der dig et ubeskriveligt smukt syn, som bare skal opleves. Det gør du fra en af de mange udsigtspunkter, der findes langs kanten. 

Vil du gerne se bunden af Grand Canyon er det også muligt, hvis du følger en af de mange vandrestier – men det er en tur for folk med god fysik og masser af tid. Af den grund vælger de fleste af blive på toppen.

Endnu en anbefalelsesværdig måde at opleve Grand Canyon på er fra luften. Tag turen over nationalparken i enten fly eller helikopter og få det fulde overblik over, hvor stor og overvældende Grand Canyon egentlig er.

Grand Canyon er mere end natur. Midt i det hele finder du Grand Canyon Village, hvor der er hoteller, campingpladser og meget mere. Du bør som minimum sætte en hel dag af til at opleve Grand Canyon.

Yellowstone

Yellowstone er USA’s første nationalpark, og den breder sig over et enormt areal, der går ind i hele tre stater; Idaho, Montana og Wyoming. Et rigt dyreliv med bl.a. elge, ulve, bjørne og bisonokser, varme kilder, brusende vandfald og smukke søer er bare nogle af de naturoplevelser, der venter på din rejse til Yellowstone National Park.

Yellowstone ligger ovenpå en aktiv vulkan. Derfor vil du støde på mange gejsere i Yellowstone, og en af nationalparkens største attraktioner er den imponerende gejser Old Faithful Geyser. Her springer 14.000 til 32.000 liter kogende vand direkte op i 55 meters højde ca. hver halvanden time. Området omkring gejseren er en stor mudderpøl, og et ”must see” på dit besøg i Yellowstone.

Gå heller ikke glip af at opleve Yellowstones Grand Canyon – ikke at forveksle med nationalparken Grand Canyon. Den enorme kløft med flere brusende vandfald er et virkelig smukt syn. Det er også her du kan se de gule klipper, som har givet nationalparken sit navn.

Vandring, fiskeri, kajak- og kanosejlads er bare nogle af de aktiviteter, du kan foretage dig i Yellowstone, når du har set alle de spændende naturfænomener. Og fordi Yellowstone byder på så enormt mange oplevelser bør du minimum afsætte to hele dage til at opleve nationalparken.

Yosemite

Yosemite National Park ligger i Californien, knap 4 timers kørsel fra San Francisco. Yosemite er en af USA’s mest populære nationalparker, så hvis du besøger parken i sommermånederne skal du være forberedt på en del turister.

Yosemite Valley er Yosemites frodige hjerte med grønne enge – og masser af turister. Herfra kan du bevæge dig ud til Yosemites mange naturoplevelser.

Yosemite er særlig kendt for dine mange imponerende vandfald. De er især store og brusende i forårsmånederne, hvor smeltevadet fra Sierra Nevada-bjergene kommer ned. I Yosemite vil du også se mange flotte klippeformationer, hvor de mest kendte er Half Dome og El Capitain. Sidstnævnte er en bjergtop som mange klatrere ynder at bestige.

Vil du opleve Yosemite lidt fra oven skal du besøge udsigtspunktet Glacier Point, der ligger 2200 meter over havets overflade. Her er en fantastisk udsigt over Yosemite. Du kan i det hele taget opleve Yosemite på mange måder. Du kan køre rundt i bil, du kan leje en cykel og cykle rundt i Yosemite Valley, eller du kan benytte en af de mange vandrestier. Der er desuden også mulighed for at komme på guidet rundtur med en lokal ranger.

Zion

Zion National Park ligger i det sydlige Utah og er en smuk dal, der er opstået, fordi Virgin floden igennem millioner af år er strømmet igennem. Nu kan du nyde en fantastisk naturoplevelse, når du bevæger dig igennem dalen med de orange og røde klippesider til hver side.

Hovedvejen Zion Canyon Scenic Drive tager dig ind i parken. I sommermånederne er der rigtig mange besøgende i Zion National Park, og derfor er det ikke tilladt at køre selv. I stedet skal du hoppe på en shuttlebus, der tager dig rundt til parkens mange naturstier.

Af naturstierne kan du gå på opdagelse længere ind i Zion National Park. Gå fx helt ind i bunden af canyonen, hvor der er meget smalt eller gå af den stejle vandrerute Angel Landing og nyd en fantastisk udsigt over dalen. En sol op- eller nedgang over de smukke klippeformationer kan også anbefales på en rejse til Zion National Park.

Bryce Canyon

Nationalparken Bryce Canyon ligger i det sydlige Utah og er en samling af røde klippesøjler, der er formet af vejr og vind igennem tusindevis af år. Klippernes røde farve kommer af et højt indhold af mineraler, og samlet set skaber de røde klipper et helt unikt landskab. Bryce Canyon er fyldt med gode udsigtspunkter, hvor du kan beundre dette anderledes naturfænomen.

Fordi Bryce Canyon vender mod øst er det bedste tidpunkt at besøge parken om morgenen, når solen står op. Her kan du fx opleve solopgangen ved udsigtspunktet Sunrise Point.

Du kan vælge selv at køre rundt til de forskellige udsigtspunkter, eller du kan parkere bilen ved hovedindgangen og tage en shuttlebus til de mest populære udsigtspunkter. Det kan dog anbefales at tage bilen til udsigtspunktet Rainbow Point, der ligger 30 km fra hovedindgangen, og hvor shuttlebussen ikke kører til. Her er en helt fantastisk udsigt over Bryce Canyon og lidt færre turister end på de andre udsigtspunkter.

Bryce Canyon er åben hele året, men enkelte områder af nationalparken kan være lukket pga. sne om vinteren. Sneen er dog også med til at gøre en tur til Bryce Canyon helt unik om vinteren, fordi den hvide sne står i så stærk kontrast til de røde klipper – et enormt smukt syn.

Death Valley

Nationalparken Death Valley er USA’s næststørste nationalpark og ligger i det sydlige Californien. Death Valley er en 225 km lang dal, der især er kendt for sin ekstreme hede, og med en gennemsnitstemperatur på 47 grader i juli måned, er du da også garanteret sved på panden.

I Death Valley finder du 900 arter af ørkenplanter – 21 af dem findes ikke andre steder i verden. Planterne blomstrer i det tidlige forår, og det er derfor et godt tidspunkt at besøge nationalparken. Her er temperaturerne mere udholdelige, og de mange farverige blomster er et smukt syn.

Vejen Highway 190 går lige igennem Death Valley, og orker du ikke at forlade bilens kølene aircondition, er en kørertur her en god måde at de Death Valley på. Du bør dog tage en tur forbi udsigtspunktet Zabriskie Point, der giver en flot udsigt over Death Valley. Vær opmærksom på at ikke alle biludlejningsfirmaer tillader kørsel til Dead Valley pga. fare for overophedning af bilen.

Trænger du til an pause fra Death Valleys unikke natur, så skal du tage til den nordlige del af Death Valley. Her ligger slottet Scotty’s Castle, hvor der er en flot kunstsamling.

Monument Valley

I det sydligste Utah, på grænsen til Arizona finder du nationalparken Monument Valley. Parken er et unikt landskab med røde og orange klipper, der stikker op i de ellers øde omgivelser. Landskab er smukt og fascinerende på én gang, og du skal som minimum sætter en halv dag af til et besøg i parken.

Hvis du synes, Monument Valley ser bekendt ud, så er det måske fordi, parken har været kulisse i op til flere Hollywood film. Det enestående landskab har fx været bagtæppe i mange westerns med ingen ringere end John Wayne i hovedrollen.

Dit besøg i Monument Valley starter i besøgscenteret. Herfra kan du køre af en snoet grusvej rundt i parken. Vejen er ikke lige god alle steder, så derfor vælger mange i stedet at tage på en guidet tur – mod betaling. Det kan gøres i bil eller på ægte westernmanér; på hesteryg. 

Vær opmærksom på at Monument Valley ikke er ejet af staten ligesom USA’s mange andre nationalparker. Parken ligger nemlig på indiansk jord, og derfor er det de lokale Navajo-indianere, der driver Monument Valle. Det betyder bl.a., at du ikke kan bruge et National Park Pass, der kan bruges i USA’s mange statsejede nationalparker.

Mesa Verde Nationalpark

Normalt forbinder man ikke USA med gamle ruiner og historiske udgravninger, men i det sydvestlige Colorado oplever du Amerikas historie fra langt, før Columbus satte landet på verdenskortet.

Nationalparken Mesa Verde var fra omkring år 600 til 1300 beboet af indianere, og den dag i dag kan du se klipperuinerne af deres boliger, der er hakket ud i sandsten. Boligerne er bygget i op til tre etager og ligger som små landsbyer rundt omkring i parken. Den største er ruinbyen Cliff Palace.

Du kan selv tage rundt til mange af ruinbyer, men den bedste måde at opleve Mesa Verde National Park er på en guidet tur med en af parkens rangers, der kan fortælle dig alt om indianersamfundet. Nationalparken har desuden et museum, Chapin Mesa Museum, der fortæller dig alt om indianernes historie.

Mesa Verde National Park ligger højt, så ud over at mærke historiens vingesus, kan du også lade dig betage af en enormt smuk udsigt til bl.a. Rocky Mountains.

Sequoia National Park & Kings Canyon

De to nationalparker Sequoia og Kings Canyon ligger ved siden af hinanden i Californien, og når du har betalt for entré i den ene park, giver det også adgang til den anden park. Der er gode muligheder for at overnatte i begge nationalparker på din USA rejse.

Sequoia National Park

Sequoia National Park er kendt for at have nogle af verdens største træer – Sequoia-træerne. Det specielle ved  Sequoia-træerne er, at de mest vokser i omkredsen, så stammerne bliver meget tykke, og de enorme træer er et imponerende syn.

Parkens mest kendte træ er General Sherman, og det er verdens største træ målt i volumen. Træet er 84 meter højt og har en diameter på ca. 11 meter.

Ud over de enorme træer byder Sequoia National Park også på en enorm smuk natur med flere flotte udsigtspunkter, naturstier og grønne omgivelser. Har du øjnene med dig kan du også være heldig at se en bjørn på dit besøg i Sequoia.

Kings Canyon

Kings Canyon National Park er Sequoia National Park’s lillebror. Parken ligger nord for Sequoia i en smuk dal med kun én vej ind. Vejen ender ved Roads End, og herfra kan du gå ind i nationalparken af smukke naturstier. 

Kings Canyon byder på grøn natur med en flod og brusende vandfald – som er mest vilde om foråret, når smeltevandet fra de omkringliggende bjerge kommer ned i dalen. 

I Kings Canyon finder du også et område – Grant Grove - med de enorme Sequoia-træer. Det største er General Grant Tree, der har verdens største diameter, og samlet set er verdens tredjestørste træ.

Top