Bestil et tilbud - gratis og uforpligtende

Alternate Text

Rejsen skal indeholde:
Sæt mindst ét flueben

Alternate Text

Alternate Text

Alternate Text

Alternate Text

Alternate Text

Alternate Text

Eventyret venter dig Alternate Text

Florida Keys: USA’s sydligste punkt

Den er 182 kilometer lang og strækker sin lange arm i retning mod sydvest, lige på kanten af Atlanterhavet og Den Mexicanske Golf. Adskillige steder er der havudsigt til begge sider, og turen er bundet sammen af et finmasket net af store og små broer, der gør det muligt at køre hele vejen til Key West, det kontinentale USA’s sydligste punkt, hvor Mile Marker 0 står for enden af hovedvejen midt i Key West.


Florida Keys – en tur til paradis

Florida Keys står højt placeret på de flestes ”det-skal-vi-opleve” liste, når turen går til Florida. Tiltrækningskraften er heller ikke svær at få øje på, for den lange øgruppe af små, forblæste øer har en solidt strejf af paradis over sig i kraft af deres lækre sandstrande, smukke duvende palmer og charmerende huse iført bl.a. gule og hvide pastelfarver, der har tydelige referencer til caribisk arkitektur.

Florida Keys er da også det tætteste, du kan komme på Caribien i USA, uden du behøver at stige ud af din udlejningsbil. Overseas Highway sørger for, at du kan køre hele vejen fra Florida’s fastland og ned til Key West over en stribe imponerende broer – den længste er 7 miles/ 11 kilometer lang.

Til at starte med tog man faktisk toget til Key West: Jernbanen fra Miami til Key West på Florida Keys åbnede i 1912, men i 1935 ødelagde en meget kraftig kategori 5 orkan store dele af jernbanen, og som erstatning anlagde man i stedet en ny vejforbindelse til Key West, Overseas Highway.


Koralrev, delfiner og havskildpadder

En af hovedattraktionerne på Florida Keys – ud over palmer, strand, sand og vand – er øernes eksotiske dyreliv, som du har flere muligheder for at opleve.

Florida Keys er hjemsted for Nordamerikas største koralrev, John Pennekamp Coral Reef ved Ley Largo, der er et beskyttet naturområde. Du kan opleve koralrevet på flere måder, fx på snorkelture, dykkerture eller på en tørskoet udflugt med en turbåd udstyret med vinduer i bunden, så du kan nyde udsigten ned til koralrevet og det tilhørende dyreliv – uden at få våde tæer.

Hvis du mere er til delfiner, kan du overveje at besøge Dolphin Research Center på Grassey Key, hvor du kan opleve både delfiner og californiske søløver.

Floridas naturlige dyreliv omfatter også havskildpadder. På Turtle Hospital i hovedbyen Marathon kan du opleve nogle af de havskildpadder, som hospitalet har ”indlagt”. Havskildpadderne på Turtle Hospital har typisk fået skader på skjoldet efter bådkollisioner og er derfor i pleje, indtil de kan sættes ud i naturen igen.

Hvis du bare vil nyde naturen, ligger der indtil flere lækre statsparker med lækker natur på vej ned mod Key West: Bahia Honda Key State Park og Long Key State Park hører til blandt de bedste.

 

Key West – fest og farver

Det giver altså god mening ikke at begå den klassiske fejl, at køre direkte ned til Key West – men i stedet at give dig god tid til at nyde turen de cirka 180 kilometer, fra du forlader fastlandet til du rammer Key West.

Key West er dog hovedattraktionen, og byen på det kontinentale USA’s sydligste punkt er noget af en party by med masser af restauranter og barer. Blandt Key West’s signaturattraktioner er Ernest Hemingways store villa, hvor den verdensberømte forfatter boede i årene fra 1931 til 1939.

Et andet karakteristisk hus i Key West er The Little White House, hvor USA’s præsident Harry S. Truman jævnligt residerede i en periode i slutningen af 1940’erne, mens han var præsident. Key West har også flere maritime museer, bl.a. Key West Shipwreck Museum, der fortæller historien om nogle af de mange skibe, der gennem historien er forlist ud for Key West p.g.a. de lumske undersøiske rev ud for kysten.

Endelig skal de fleste ned og have taget et foto ved den store cementbøje, The Southernmost Point, der markerer det kontinentale USA’s sydligste punkt, hvor der ”kun” er 185 miles til Havana på Cuba.

Hvis du vil gøre tingene lidt nemme for dig selv, så lej en cykel i Key West. Byen er relativt lille (men for stor til at gå rundt i), og de smalle gader gør det håbløst at køre rundt i bil i Key West – og samtidig finde et sted at parkere.


Højsæson og lavsæson på Florida Keys

Med lækkert, sommerligt vejr det meste af året, er der ikke de helt store sæsonudsving, når det gælder Florida Keys. Da øgruppen ligger omgivet af hav på begge sider, bliver den fugtige varme normalt ikke totalt omklamrende, hvilket du i højere grad vil opleve inde på fastlandet.

Men du kan alligevel med fordel skele lidt til kalenderen. Amerikanerne foretrækker nemlig at holde ferie i Florida – inkl. Florida Keys – fra november til marts. Derfor er priserne også højst i denne periode – og det samme gælder antallet af turister. Hvis du vil være strategisk, kan du altså med fordel vælge april eller maj – eller måske september eller oktober.

Vælger du sommerferien, skal du forberede dig på høj luftfugtighed og naturligvis intensiv varme.

Top