Værd at vide om Ranch Ferie

Bestil et tilbud - gratis og uforpligtende

Alternate Text

Rejsen skal indeholde:
Sæt mindst ét flueben

Alternate Text

Alternate Text

Alternate Text

Alternate Text

Alternate Text

Alternate Text

Eventyret venter dig Alternate Text

Nyttig informationer om Ranch ferier

Working Ranch

På en Working Ranch bor og lever du, som en vaskeægte cowboy, og her hjælper du til med den daglige drift af hele ranchen. På en Working Ranch, er man typisk et mindre antal gæster end på Guest Ranch, netop for at få den mest autentiske oplevelse som muligt.

Nogle af de daglige arbejdsopgaver på ranchen vil fx være, at drive kvæg og reparere hegn m.m., samt at passe de andre dyr på ranchen. På en Working Ranch bor du typisk på værelser i hovedhuset med fælles bad og toilet. Dog er det også muligt at få sin egen bjælkehytte med bad og toilet, nær ranchen.

Guest Ranch

Når du bor på en Guest Ranch, vil der være flere forskellige niveauopdelte rideture i løbet af dagen, som du kan tage på. Derudover vil der være en masse andre aktiviteter, som du kan vælge at deltage i. Der er lagt et program for alle dage, med tidspunkter for de aktuelle rideture, samt de øvrige aktiviteter på ranchen.

Der rides dog ikke om søndagen på de fleste ranches, da dette er hestene og ride-guidernes fridag. På en Guest Ranch får du din egen private bjælkehytte eller eget private værelse, med eget bad og toilet. Til måltiderne spiser alle ranchens gæster i spisesalen, også kaldet "The Dining Lodge".

Westernridning

USA er primært kendt for westernridning og selvom mange også tror at ridestilen er opstået der, så stammer westernridning faktisk fra Spanien. I Danmark rider man til forskel, primært klassisk engelsk ridning. Den primære forskel på disse to stilarter er at i westernridning, giver man kun hesten signaler, når det kræves og dermed kan hesten bevæge sig friere og mere afslappet.

Som westernrytter sidder du også anderledes på hesten når du rider - nemlig mere løst og afslappet. Man klemmer ikke med knæene og driver heller ikke på hesten, for hvert skridt den tager, men derimod følger man stille med i hestens rytme, fra hoften af.

 

 

FAQ'S - Ofte stillede spørgsmål

Skal jeg kunne ride?

Nej, du behøver ikke at kunne ride eller have prøvet at ride før. Alle Guest Ranches byder dig nemlig velkommen, uanset om du er nybegynder eller erfaren rytter. Dog, er det en vigtig ting, at være selvhjulpen. Hver enkelt ranch, matcher hver gæst, med en tilsvarende hest. Det er også, en mulighed at få private ridetimer på ranchen - dog mod betaling. 

 

 

Vil jeg kede mig, som erfaren rytter?

Nej, det vil du ikke. Hver enkel ranch har flere niveauopdelte rideturer og ridetimer dagligt. Generelt bliver de fleste ture, opdelt i hendholsvis "slow rides" og "fast rides". Slow rides er typisk for nybegyndere, og foregår kun i gangarterne - skridt og trav. Dog, vil nogle slow rides, også kun foregå i skridt. Fast rides, derimod er for de mere øvede ryttere og disse ture, foregår i alle tre gangarter, nemlig skridt, trav og galop. 

 

 

Hvad for noget tøj skal jeg medbringe?

På din Ranch Ferie vil du med fordel kunne medringe nogle gode lange bukser, som er behagelige at ride i, samt nogle gode sko, gerne med en lille hæl på. Derudover, gode handsker, samt T-shirt eller en tynd langærmet trøje, for at undgå insektbid og for meget sol. Cykelshorts til at have indenunder dine bukser, er også en rigtig god ide, for ikke at blive alt for øm, efter mange timer i sadlen. Herudover, også en kasket eller en cowboyhat, samt solbriller for at undgå for meget sol, under rideturerne. 

 

 

Hvor gammel skal mine børn være?

På næsten alle ranches, kan du tage din børn med uanset alder. Dog ligger aldersgrænsen for ridning, på 6-8 år. Alt efter børnenes alder og erfaring, vil der være børnehold på selve ranchen og for de mere erfarne, også nogle rideture uden for ranchen. 

 

Er skatter m.m. inkluderet i prisen?

Ja, på alle de udvalgte ranches, er skatter og andre servicegebyrer altid inkluderet, i selve pakkeprisen. 

Hvad gør jeg, hvis jeg kommer tilskade?

Hvis du kommer ud for et uheld på hesten, og kommer til skade på din Ranch Ferie, er det rigtig vigtigt at du er dækket af din rejseforsikring. Derfor skal du inden afrejse, snakke med dit forsikringsselskab, omkring hvor vidt at du er dækket ved rideaktivitet og altså kan få erstatning for ødelaget feriedage, i så fald, at du kommer til skade og ikke kan ride alle de planlagte dage. An på hvilket forsikringsselskab du har, kan det være at du skal tilkøbe ”Aktiv Ferie” eller lignende, så du er sikker på at du er dækket ordenligt. Hvis du allerede skulle være dækket ved rideaktivitet, så få det gerne på skrift fra dit forsikringsselskab. 

Hvad er inkluderet i All Inclusive?

Generelt er al ridning, alle måltider og drikkevare som kaffe, the, iste, lemonade og cappuccino, inkluderet i den samlede pris, og på nogle få ranches er øl og vin også inkluderet, men på de fleste skal dette tilkøbes.  Derudover er alle ranch faciliteter og alle ranch aktiviteter, samt aftenunderholdning, også inkluderet i den samlede pris, med undtagelse af enkelte faciliteter og aktiviteter, som fx. massage og transport på nogle ranches, m.m.

Alle skatter og servicegebyrer, er desuden også inkluderet i den samlede pakkepris. 

Hvad er IKKE inkluderet i All Inclusive?

Generelt er drikkevare som sodavand, øl, vin, alkohol m.m. Ikke inkluderet i prisen og skal købes udover, men det kan variere fra hvert enkelt ranch. På Rancho de la Osa, er der slet ikke drikkelse, inkluderet i den samlede pris, så her skal al drikkelse tilkøbes. 
Hvis man skal have privat rideundervisning, udover den almindelige ridning, skal dettes også tilkøbes. På ranches med spafaciliteter, kan nogle af disse også godt være mod ekstra gebyr som fx. massage m.m. 

Hvor mange gange om dagen, kan man ride?

På det fleste ranches, bliver der tilbudt rideture ca. 2 gange om dagen og længden af turene kan variere meget. På nogle ranches, tilbydes der helt op til 7 timers ridning om dagen. På de fleste ranches bliver der dog, ikke redet om søndagen, da dette er hestene og rideguidernes fridag. 

 

 

Skal man være i god fysisk form?

Det er klart en fordel, hvis du er i ok form, da nogle af rideturene er ret lange og det kan godt være hårdt at ride i flere timer hver dag, hvis man ikke er vant til det. Dog, er der forskellige slags rideture, så du selv kan vælge, hvilke du gerne vil deltage i, og på de fleste ranches, behøves du heller ikke at ride hver dag, da der også er massere af andre aktiviteter at tage sig til, på ranchen.

Hvad er der af krav, på en Working Ranch?

Ja, det er der. Når du skal på på en Working ranch, skal du være opmærksom på, at du skal være klar på at arbejde i op til 8 timer om dagen. På en Working ranch, SKAL du også være en erfaren rytter og du skal minimum være 18 år, hvis du ikke rejser med en voksen.  

 

Hvad skal jeg tage med på Ranch Ferie?

Pakkeliste:

Herunder har vi lavet en pakkeliste med nyttige ting og sager, du med fordel kan medbringe på din Ranch Ferie:

 • Cowboystøvler/ridestøvler eller gode sko til at ride i (gerne med en lille hæl på)
 • Ride/læderhandsker
 • Cowboyhat
 • Lange bukser til at ride i
 • Solcreme, aftersun, solhat, og læbepomade med solfaktor
 • Evt. Cykelshorts til at have indenunder bukserne (for ikke at få så ondt i måsen)
 • Kamera
 • Solbriller
 • Evt. Regntøj (Afhængig af stat og årstid)
 • En god fleecetrøje
 • En tynd langærmet trøje til at ride i, for at undgå insekter og for meget sol
 • Gode kondisko/vandrestøvler
 • Rejseadapter til amerikanske stikkontakter

 

Westernudstyret

Udover selve ridningen, er udstyret også anderledes end det, som vi er vant til at se herhjemme. Westernsadelen er lavet sådan, at man kan sidde mange timer i den, uden at blive træt og øm. I en westernsaddel, sidder man også meget bedre fast og har en bedre støtte. Udover, at sadlen er anderledes, så er tøjlerne og trensen det også. Man rider for det første med løse tøjler og så hænger tøjlerne heller ikke sammen i enden, som almindelige tøjler gør.

Westerntrenser er som regel, også helt uden næsebånd. Noget som desuden er yderst populært, er de såkaldte sidepull trenser. Trenserne er bidløse, så hesten styres altså ved hjælp af tryk på næseryggen og siden af hestens kæbe.

Hestene

Hestene på de fleste ranches i USA, er enten mulddyr, som er en blanding af en hest og et æsel eller også er de af racen Quarter, Paint eller Applaloosas. Hestene er utrolig stille og rolige, og derudover, er de vant til at gå i terrænet og så elsker de at drive kvæg.

Faktisk er mange af hestene fra de sydlige stater, ”rescue horses.” Det vil sige at hestene er blevet reddet fra folk, som fx har brugt dem til at smugle narkotika og lignende, over den mexicanske grænse.

Forsikringer og regler

Det er selvfølgelig vigtigt at der er styr på forsikringerne, når du vælger at tage på Ranch Ferie. Du skal have en rejseforsikring, som dækker ved ulykke og tabte feriedage, hvis du pludselig kommer til skade og derfor ikke kan ride alle dagene.

Det er også vigtigt, at din forsikring dækker ved rideaktivitet, og USA Rejser, anbefaler at få det på skrift fra dit forsikringsselskab.

Det er heller ikke en regel, at man som rytter benytter en ridehjelm. På det fleste ranches, rider man faktisk bare med cowboyhat, men snak gerne med dit forsikringsselskab, omkring hvad de anbefaler at du gør.

 

 

Top
google-site-verification: googledede761670f5488f.html