Route 66

Start i Chicago & slut i Los Angeles

Priser fra 10.250

V/2 voksne & 2 børn u/12 år i delt dobbeltværelse

Prisen er inkl. fly t/r, hotel alle nætter og fullsize billeje.
For ændringer eller andre kombinationer – spørg USA Rejser.
USA Rejser tager forbehold for prisændringer og udsolgte datoer/dyrere rejseperioder.
Alle priser er angivet per person i delt værelse. Tillæg for afrejse i perioden 11/6-31/8

 

Bestil et tilbud - gratis og uforpligtende

Alternate Text

Rejsen skal indeholde:
Sæt mindst ét flueben

Alternate Text

Alternate Text

Alternate Text

Alternate Text

Alternate Text

Alternate Text

Eventyret venter dig Alternate Text

Route 66 - 18 dage

Drømmer du også om at se det idylliske og klassiske Amerika?

Tag med USA Rejser på en ikonisk rejse langs den legendariske og historiske Route 66. I bil eller Autocamper, bevæger du dig fra Chicago i øst mod Los Angeles i vest. På denne ekstraordinære tur kommer du igennem hele 8 af USAs stater, hvor du får unikke og spændende oplevelser.

Route 66 er en historisk rute i USA, som er en landevej der krydser hele vejen fra Chicago til Santa Monica i Los Angeles, med en længde på 3945 kilometer. Ruten passerer igennem hjertet af de forenede stater og på ruten vil man opleve nogle af USAs mest arketypiske landevejsscenerier. 

 

Route 66 - en ikonisk Amerikansk landevej

Route 66 optager en mytisk plads i det Amerikanske zeitgeist. Man kan ikke komme på nogen anden enkelt landevej der indkapsler migrationen, vandrelysten, forkærligheden for klassiske automobiler, den kreative kapitalisme og uafhængighed, som Route 66 gør.

Rundrejse på Route 66 er den ultimative Amerikanske roadtrip oplevelse. Hvad enten man er europæer eller amerikaner har denne ikoniske rute indfanget den Amerikanske ånds fantasi, essens og ånd. Route 66 har været inspirationen for kunst, litteratur, film såvel som musikere. 

Ruten servicerede i sin tid igennem årtier millioner af truckere og rejsende på roadtrip, og fungerede som en forbindende arterie der krydsede tre tidszoner og otte stater. Den kom til at symbolisere håbet om en bedre fremtid for de mange familier der måtte forlade deres hjem i østen under Depressionen. 

Turister fra udlandet og lokale nostalgikere har bragt Route 66 tilbage til liv, efter den ellers blev officielt dekommisioneret i 80’erne til fordel for de nyere supermotorveje. Dens status som kulturelt symbol og historisk ikon for den Amerikanske klassiske kultur puster liv i souvenir-shops og hoteller den dag i dag, selvom landevejens funktion som logistisk bindeled mellem øst og vest for længst er et overstået kapitel.

Nu vil man blive mødt med muligheden for at tage tourbusser, og købe Route 66 klistermærker, postkort og diverse vejskilte samt meget andet memorabilia fra souvenirshops – og samtidig vil man få mulighed for at besøge mange af de ældste, mest autentiske vintage diners, old-school moteller, restaurerede tankstationer, reptil-farmer og meget mere, der ser ud som frosne i tiden.

Man vil få et stykke autentisk Amerikansk ånd med fra ethvert af disse steder, man når at besøge på sin rundrejse på Route 66. Kæden af overlevelse, kamp, triumf og rig nostalgi lever i sandhed i ethvert hjørne af Route 66.

Det var på tværs af Route 66 at de første føderalt finansierede vogn veje blev skabte i 1850’erne, langs århundreder gamle Indianske stier. Men først i 1926 dukkede en imidlertidigt brolagt vej op ved det specifikke kaldenavn Route 66 – der var allerede flere andre landveje på tværs af vesten, såsom the Lincoln Highway, der løb over 6200 kilometer fra Times Square i New York City til Lincoln Park i San Francisco.

I de sidste par årtier har non-profit organisationer såsom US National Park Service mobiliseret kræfter og udbudt sin hjælp og tilladelser i forbindelse med at beskytte og præservere hvad der er tilbage af Route 66. Dette har været en bidragende faktor i forhold til at genoplive Route 66 – og har været en succes, da turister fra hele verden nu besøger ruten og giver sit bidrag til at holde den i live.

 

Route 66's historie

Route 66 har en lang og betydningsfuld historie i USA og for mange amerikanere. Landevejen blev bygget i 1926, og blev kendt som Amerikas hovedvej, fordi den går igennem så mange små byer i midtvesten og sydvesten, hvor den er og har været kilden til trafik til moteller, tankstationer, restauranter og turist attraktioner.

Det var som nævnt på denne rute at hundredetusindevis af familier fra landet migrerede til vesten i Californien under Depressionen og tørken i landbruget på prærien i denne periode. Senere efter Anden Verdenskrig, var der igen en bølge af migration fra Europa og internt fra den industrielle østkyst, der skabte en bevægelse langs Route 66 mod vesten.

Fra 50’erne og fremefter er den gamle Route 66 gradvist blevet erstattet af nyere, høj hastigheds motorveje, hvilket dog ikke har ændret på den gamle Route 66’s symbolske status og historiske betydning, og alle de historiske bylandskaber, landskaber, små byer og forretninger, landevejsskilte, billboards, statuer og turistattraktioner der udformer sig rundt omkring Route 66.

Mange af disse er døde ud, men turisme holder på samme tid stadig mange i live. Route 66 var og er stadig omdrejningspunktet for den klassiske amerikanske bilferie, og når det kommer til at opleve kulturen og tage på road trip i USA, er det denne historiske rute, der viser absolut mest af USA som land og kultur. Byerne langs den gamle rute, og de mange diners og moteller holdes i live af de rejsende, derunder både turister udefra og Amerikanere der tager på bilferie.

Oplev det historiske Route 66, som forsvandte fra det normale kort i 1984 grundet den officielle dekommisionering. 85% af den originale landevej er dog stadig i stand til at man kan køre på den i en normal bil. Der er masser af steder at spise og overnatte på ruten.

For få et overblik over disse steder, kan det anbefales at få en guide med objektive anmeldelser af lokale steder – dette kan vi være behjælpelige med.

Da den historiske Route 66 blev dekommisioneret og afsat til fordel for de nye motorveje, lukkede mange lokale forretninger ned, og ligefrem hele små byer. Men dette gør kun den historiske Route 66 endnu mere idyllisk for mange, og der er også fornyet interesse i denne fra mange rejsende udefra. Vi oplever en stor interesse, og hjælper så mange som muligt med at arrangere en tur og tage denne unikke chance for at opleve autentisk amerikansk kultur.

 

Route 66 - Kultur og attraktioner 

De mange destinationer Route 66 passerer igennem giver et helt unikt og uforglemmeligt udsnit af den amerikanske kultur og natur, fra solskinsrige Los Angeles, til kornmarkerne i Illinois, det storslåede Grand Canyon, Indianer-bofællesskaberne i sydvesten, de charmerende små byer med diners og moteller i midtvesten, til de barske gader i Chicago.

Der er masser af Route 66 seværdigheder du ikke vil gå glip af, hvis du har en interesse i Amerikansk kultur. Ved at tage på Route 66 USA road trip får du virkelig mulighed for at opleve en landevej, der er ikonisk for amerikansk kultur.

Attraktionerne langs turen inkluderer Hoover Dam, Grand Canyon, Petrified Forest, Ghost Town, The Strip i Las Vegas, The Arch, bøffer på Texas Steak Ranch, Route 66 Museum, Disney Land, Willis Tower og Universal Studios, samt meget mere.

Tag et stop forbi the Cadillac Ranch, Will Rogers Memorial, Tinkertown samt Land of Lincoln, Barringer Crater, og meget mere. Route 66 passerer igennem Californien, Arizona, New Mexico, Oklahoma og Kansis, Missiouri og Illinois, og der er derfor rigeligt at se på denne rute.

Rejsende kommer langvejs fra for at opleve den autentiske Americana idyl og kultur, som i mange tilfælde hænger i en tynd tråd, grundet den store omdirigering af trafik til de større motorveje. Det er de rejsende og mange amerikanere på road trip, der holder de mange små moteller og diners og turistattraktioner i live.

Hør den amerikanske musik, spis amerikansk mad og se landskabet samt horisonten i den fjerne vest. Se de mange skilte langs landevejen, som annoncerer for turistattraktioner og frister rejsende til at se levende klapperslanger, og vilde dyr til fremvisning, blandt mange andre autentiske indslag.

Tag din tur på tværs af USA med en tur på Amerikas Hovedvej – Route 66. USA Rejser tilbyder Route 66 rejser og Route 66 rundrejser, hvor du får en tur helt efter dit eget temperament, med biludlejning og frihed til selv at skræddersye, hvad der er vigtigst for dig på turen – og med plads til spontanitet.

 

Route 66 - Dag for dag program

Dag 1-3

Chicago, IL

Tag en tur ned ad The Magnificent Mile. Her findes
alverdens stormagasiner, hoteller, skyskrabere
m.v. Nordamerikas næsthøjeste bygning
Willis Tower ligger i Chicago og er kun overgået
af det nye One World Trade Center i New York
City. Når man er i Chicago, bør man klart smage
både en Hot Dog og en Pizza ”Chicago Style”.

Dag 3-4

St. Louis, MO

Kørsel: ca. 475 km.
Sæt kursen mod St. Louis gennem det der vil
føles som uendelige majsmarker. Stop i Atlanta,
Illinois, på vejen og se den knap 6 meter høje
statue, som holder en hotdog. Ved vandkanten
i St. Louis ud til Mississippi River står den 192
meter høje arch. Den er opført i 1965, og blev
dengang kaldt ”Porten Til Vesten”.

Dag 4-5

Springfield, MO

Kørsel: ca. 350 km.
Tag turen ned gennem det sydlige Missouri til
Springfield, byen som anses for at være oprindelsesstedet
for Route 66. I området findes
også Meramec Cavern – drypstenshuler med
formationer og farver, der er lige så unikke som
de er smukke. Grotterne siges at være mere end
400 millioner år gamle. Den legendariske lovløse
Jesse James brugte disse grotter til at gemme
sig i fra ordensmagten - siges det.

 

Dag 5-6

Oklahoma City, OK

Kørsel: ca. 450 km.
Kør gennem det sydøstlige hjørne af staten
Kansas til Oklahoma. Oklahoma er den stat,
som har mest af den oprindelige del af Route 66
tilbage. Stop ved det historiske Route 66 varemærke
i Catoosa – En 6 meter høj blåhval lavet
i cement.

Dag 6-7

Amarillo, TX

Kørsel: ca. 425 km.
Fortsæt ned til det flade Texas. Dette område
var tidligere rigt på bisonokser og beboet af
Comanche-stammen. Stop evt. ved Route 66
museet. Her kan du i billeder og tekst opleve
Route 66 gennem de sidste seks årtier. Se den
første restaurerede Phillips 66 benzinstation,
U-Drop Inn café, hvor man på det høje spir kan
se, hvordan der engang virkelig var gang i økonomien
i området. Når man er i området omkring
Amarillo bør man tage hen på Texas Steak
Ranch, hvor man kan tage i mod udfordringen:
”Spis en hel bøf på 2 kg”.

Dag 7-9

Albuquerque, NM

Kørsel: ca. 450 km.
Ved ankomsten til New Mexicos største by,
Albuquerque, skal byen, der deles af Rio Grande
floden, udforskes. Gå på opdagelse i byen nede
omkring Central Avenue. Her findes rigtig mange
Route 66 vartegn. I den historiske gamle by kan
man få indblik i New Mexicos historie, hvor den
spanske kolonimagt spillede en stor rolle. For at
få den rigtige Route 66 følelse ind under huden
er Santa Fe et vigtigt punkt på ruten. Byen er,
udover at være New Mexicos hovedstad, også
USAs ældste hovedstad, som blev grundlagt på
ruiner af en forladt by. Selvom Santa Fe mistede
sin plads på Route 66 i 1938, er byen stadig
velbesøgt. Besøg en af de mange kunstgallerier
som ligger i byen eller på markedet med moderne
kunst.

Dag 9-10

Holbrook, AZ

Kørsel: ca. 375 km.
Staten Arizona byder her sine Route 66 gæster
velkomne med en overvældende mængde handelsstationer.
Gennem Petrified Forest vil man
opleve forstenede træstammer, som er omkring
225 millioner år gamle. Petrified Forest er den
eneste nationalpark, som Route 66 kører igennem.
Se den smukke solnedgang over ørkenen
ved Kachina Point, inden turen går videre til
hotellet i Holbrook.

Dag 10-12

Grand Canyon, AZ

Kørsel: ca. 275 km.
Grand Canyons størrelse kan være svær at forholde
sig til. Hvis man ønsker en VIP-oplevelse
kan man tage en helikoptertur hen over nationalparken,
som giver et rigtigt godt indtryk af dens
enorme størrelse. Vores samarbejdspartnere
tilbyder bl.a. en helikoptertur hen over Grand
Canyon, der kulminerer med en champagne-
picnic langs Colorado-flodens bred i hjertet
af nationalparken.

Dag 12-15

Las Vegas, NV

Kørsel: ca. 425 km.
Langt ude i ørkenen, i den amerikanske delstat
Nevada, ligger Las Vegas. En by som på ingen
måde minder om nogen anden by i verden. De
enorme luksushoteller langs The Strip tilbyder
alle shopping og kæmpe kasinoer. Med utallige
natklubber og kasinoer er det ikke underligt, at
Las Vegas bliver kaldt ”The Sin City” eller ”Hangover
Capital of The World”, for der kan spilles på
maskiner og festes døgnet rundt.
Las Vegas er også kendt for sine enorme
shows, som bliver opført på et af de mange hoteller
på The Strip. Hvis man vil lidt væk fra byen
og shoppe i outlets, er dette også muligt ved de
to Premium Outlets, som ikke ligger særligt langt
fra Las Vegas. Alternativt kan man også tage en
dagstur ud til den berømte dæmning, Hoover
Dam, eller en helikoptertur til Grand Canyon.

Dag 15-18

Los Angeles, CA

Kørsel: ca. 450 km.
The City of Angels eller L.A. som byen oftest kaldes
er på størrelse med Sjælland og er hjemsted
for mere end 15 millioner indbyggere. Her udklækkes
hvert år nye berømtheder indenfor film- og
musikverdenen. Gå I stjernernes fodspor på
Hollywood ”Walk of Fame” eller tag en tur til
Hollywood Hills, hvor kendisserne bor side om
side. En nem måde at se de vigtigste seværdigheder
på er at købe en dagsbillet til ”Hop on and
off”-busserne, hvor man bl.a. får set det kendte
Hollywood-skilt. Los Angeles er også hjem for
nogle af USA’s mest spændende temaparker,
hvor især Disney Land og Universal Studios kan
anbefales. Trænger man til en pause fra storbyen,
kan man fx. tage en dagstur til Santa Monica,
der ligger cirka 25 km fra Hollywood, hvor
man finder byens indbydende sandstrand og
det berømte tivoli på Santa Monica Pier. I downtown
Santa Monica, i gåafstand fra det berømte
tivoli, finder man også hyggelige cafeer og lækre
restauranter samt en hyggelig gågade med
butikker og salg af brugskunst.

Route 66 har følgende inkluderet:

 • Flybillet til Chicago og hjem fra Los Angeles, inkl. alle skatter og afgifter.
 • Fullsize billeje med fri kilometer, første tank benzin, 2 førere over 25 år og alle forsikringer. Det er muligt at opgradere til en større og bedre bil mod tillæg.
 • 17 hotelovernatninger på min. 3* hotel. De valgte hoteller er af god standard med eget bad og toilet.
 • Bidrag til rejsegarantifonden og EU ansvarsforsikring.

De, der har specielle ønsker til drømmerejsen, kan bruge dette som inspiration. Vi skræddersyr hele kør-selv-ferien, så det passer præcist til jeres ønsker og behov, med hoteller andre steder, anden biltype, start og slut i forskellige byer eller flere/færre overnatninger.

Velkommen til USA Rejsers verden - Vi gi’r råd til en bedre ferie

Highlights på turen

 • Lake Michigan
 • Willis Tower
 • Porten til vesten "The Arch"
 • Historiske Route 66
 • UNESCO kulturarv Santa Fe
 • Hoover Dam
 • The Strip i Las Vegas
 • Chost Town
 • Route 66 museum
 • Universal Studios
 • Petrified Forest
 • Grand Canyon
 • Disneyland
Top