Route 66

Start i Chicago & slut i Los Angeles

Priser fra 13.995

2 voksne & 2 børn u/12 år i delt dobbeltværelse fra kr. 13.995

2 voksne i delt dobbeltværelse fra kr 19.995


Prisen er inkl. fly t/r, hotel alle nætter og fullsize billeje.
For ændringer eller andre kombinationer – spørg USA Rejser.
USA Rejser tager forbehold for prisændringer og udsolgte datoer/dyrere rejseperioder.
Alle priser er angivet per person i delt værelse. Tillæg for afrejse i perioden 11/6-31/8

 

Bestil et tilbud - gratis og uforpligtende

Alternate Text

Rejsen skal indeholde:
Sæt mindst ét flueben

Alternate Text

Alternate Text

Alternate Text

Alternate Text

Alternate Text

Alternate Text

Eventyret venter dig Alternate Text

Route 66 rundrejse - 18 dage

Drømmer du også om at se det idylliske og klassiske Amerika?

Tag med USA Rejser på en ikonisk rundrejse langs den legendariske og historiske Route 66. I bil eller autocamper, bevæger du dig fra Chicago i øst mod Los Angeles i vest. På denne ekstraordinære rundrejse kommer du igennem hele 8 af USA's stater, hvor du får unikke og spændende oplevelser.

Route 66 er en historisk rute i USA, som er en landevej, der krydser hele vejen fra Chicago til Santa Monica i Los Angeles med en længde på 3945 kilometer. Ruten passerer igennem hjertet af de forenede stater, og på rundrejsen vil man opleve nogle af USA's mest arketypiske landevejsscenerier. 

 

Route 66 - en ikonisk Amerikansk landevej

Route 66 optager en mytisk plads i det Amerikanske zeitgeist. Man kan ikke komme på nogen anden enkelt landevej, der indkapsler migrationen, vandrelysten, forkærligheden for klassiske automobiler, den kreative kapitalisme og uafhængighed, som Route 66 gør.

Rundrejser på Route 66 er den ultimative Amerikanske roadtrip oplevelse. Hvad enten man er europæer eller amerikaner, har denne ikoniske rute indfanget den Amerikanske ånds fantasi, essens og ånd. Route 66 har været inspirationen for kunst, litteratur, film såvel som musikere. 

Ruten servicerede i sin tid igennem årtier millioner af truckere og turister på rundrejse, og den fungerede som en forbindende arterie, der krydsede tre tidszoner og otte stater. Den kom til at symbolisere håbet om en bedre fremtid for de mange familier, der måtte forlade deres hjem i østen under Depressionen. 

Turister fra udlandet og lokale nostalgikere har bragt Route 66 tilbage til liv, efter den ellers blev officielt dekommisioneret i 80’erne til fordel for de nyere supermotorveje. Dens status som kulturelt symbol og historisk ikon for den Amerikanske klassiske kultur puster liv i souvenir-shops og hoteller den dag i dag, selvom landevejens funktion som logistisk bindeled mellem øst og vest for længst er et overstået kapitel.

Nu vil man blive mødt med muligheden for at tage tourbusser, og købe Route 66 klistermærker, postkort og diverse vejskilte samt meget andet memorabilia fra souvenirshops – og samtidig vil man få mulighed for at besøge mange af de ældste, mest autentiske vintage diners, old-school moteller, restaurerede tankstationer, reptil-farmer og meget mere, der ser ud som frosne i tiden.

Man vil få et stykke autentisk Amerikansk ånd med fra ethvert af disse steder, man når at besøge på sin rundrejse på Route 66. Kæden af overlevelse, kamp, triumf og rig nostalgi lever i sandhed i ethvert hjørne af Route 66.

Det var på tværs af Route 66, at de første føderalt finansierede vogn veje blev skabte i 1850’erne, langs århundreder gamle Indianske stier. Men først i 1926 dukkede en midlertidigt brolagt vej op ved det specifikke kaldenavn Route 66 – der var allerede flere andre landveje på tværs af vesten, såsom the Lincoln Highway, der løb over 6200 kilometer fra Times Square i New York City til Lincoln Park i San Francisco.

I de sidste par årtier har non-profit organisationer såsom US National Park Service mobiliseret kræfter og udbudt sin hjælp og tilladelser i forbindelse med at beskytte og præservere, hvad der er tilbage af Route 66. Dette har været en bidragende faktor i forhold til at genoplive Route 66 – og har været en succes, da turister fra hele verden nu besøger ruten og giver sit bidrag til at holde den i live. Det vil du også få mulighed for med vores Route 66 rundrejse.

 

Route 66's historie

Route 66 har en lang og betydningsfuld historie i USA og for mange amerikanere. Landevejen blev bygget i 1926, og den blev kendt som Amerikas hovedvej, fordi den går igennem så mange små byer i midtvesten og sydvesten, hvor den er og har været kilden til trafik til moteller, tankstationer, restauranter og turist attraktioner.

Det var som nævnt på denne rute, at hundredetusindevis af familier fra landet migrerede til vesten i Californien under Depressionen og tørken i landbruget på prærien i denne periode. Senere efter Anden Verdenskrig, var der igen en bølge af migration fra Europa og internt fra den industrielle østkyst, der skabte en bevægelse langs Route 66 mod vesten.

Fra 50’erne og fremefter er den gamle Route 66 gradvist blevet erstattet af nyere, højhastigheds-motorveje, hvilket dog ikke har ændret på den gamle Route 66’s symbolske status og historiske betydning, og tager du på rundrejse på Route 66 kan du stadig se alle de historiske landskaber, små byer og forretninger, landevejsskilte, billboards, statuer og turistattraktioner, der udformer sig rundt omkring Route 66.

Mange af disse er døde ud, men turisme holder på samme tid stadig mange i live. Route 66 var og er stadig omdrejningspunktet for den klassiske amerikanske bilferie, og når det kommer til at opleve kulturen og tage på rundrejse i USA, er det denne historiske rute, der viser absolut mest af USA som land og kultur. Byerne langs den gamle rute, og de mange diners og moteller, holdes i live af de rejsende, derunder både turister udefra og Amerikanere der tager på rundrejse.

Oplev det historiske Route 66, som forsvandt fra det normale kort i 1984 grundet den officielle dekommisionering, på vores rundrejse på Route 66 og få en uforglemmelig oplevelse. 85 % af den originale landevej er stadig i stand til, at man kan køre på den i en normal bil. Der er masser af steder at spise og overnatte på ruten, og derfor er Route 66 rundrejser også stadig et populært valg.

For få et overblik over disse steder, kan det anbefales at få en guide med objektive anmeldelser af lokale steder – dette kan vi være behjælpelige med.

Da den historiske Route 66 blev dekommisioneret og afsat til fordel for de nye motorveje, lukkede mange lokale forretninger ned - nogle stedet hele små byer. Men dette gør kun den historiske Route 66 rundrejse endnu mere idyllisk for mange, og der er også fornyet interesse i denne fra mange rejsende udefra. Vi oplever en stor interesse, og hjælper så mange som muligt med at arrangere en tur og tage denne unikke chance for at opleve autentisk amerikansk kultur.

 

Route 66 - Kultur og attraktioner 

De mange destinationer, man passerer igennem på en Route 66 rundrejse, giver et helt unikt og uforglemmeligt udsnit af den amerikanske kultur og natur - fra solskinsrige Los Angeles, kornmarkerne i Illinois, det storslåede Grand Canyon, Indianer-bofællesskaberne i sydvesten, de charmerende små byer med diners og moteller i midtvesten til de barske gader i Chicago.

Der er masser af seværdigheder, du ikke vil gå glip af på vores Route 66 rundrejse, hvis du har en interesse i Amerikansk kultur. Ved at tage på kør selv-ferie på Route 66 får du virkelig mulighed for at opleve en landevej, der er ikonisk for amerikansk kultur.

Attraktionerne langs turen inkluderer Hoover Dam, Grand Canyon, Petrified Forest, Ghost Town, The Strip i Las Vegas, The Arch, bøffer på Texas Steak Ranch, Route 66 Museum, Disney Land, Willis Tower og Universal Studios, samt meget mere.

Tag et stop forbi the Cadillac Ranch, Will Rogers Memorial, Tinkertown samt Land of Lincoln, Barringer Crater og meget mere. Route 66 rundrejsen tager dig gennem Californien, Arizona, New Mexico, Oklahoma og Kansis, Missiouri og Illinois, og der er derfor rigeligt at se på denne tur.

Rejsende kommer langvejs fra for at opleve den autentiske Americana idyl og kultur, som i mange tilfælde hænger i en tynd tråd grundet den store omdirigering af trafik til de større motorveje. Det er de rejsende og mange amerikanere på kør selv-ferie, der holder de mange små moteller og diners og turistattraktioner i live.

Hør den amerikanske musik, spis amerikansk mad og se landskabet samt horisonten i den fjerne vest. Se de mange skilte langs landevejen, som annoncerer for turistattraktioner og frister rejsende til at se levende klapperslanger og vilde dyr til fremvisning - blandt mange andre autentiske indslag.

Tag på rundrejse på tværs af USA med en tur på Amerikas Hovedvej – Route 66. USA Rejser tilbyder Route 66 rejser og Route 66 rundrejser, hvor du får en tur helt efter dit eget temperament med biludlejning og frihed til selv at skræddersy, hvad der er vigtigst for dig på din Route 66 rundrejse – og med plads til spontanitet.

 

Route 66 - Dag for dag program

Dag 1-3

Chicago, IL

Tag en tur ned ad The Magnificent Mile. Her findes alverdens stormagasiner, hoteller, skyskrabere m.v. Nordamerikas næsthøjeste bygning Willis Tower ligger i Chicago og er kun overgået af det nye One World Trade Center i New York City. Når man er i Chicago, bør man klart smage både en Hot Dog og en Pizza ”Chicago Style”.

Dag 3-4

St. Louis, MO

Kørsel: ca. 475 km.
Sæt kursen mod St. Louis gennem det der vil føles som uendelige majsmarker. Stop i Atlanta, Illinois, på vejen og se den knap 6 meter høje statue, som holder en hotdog. Ved vandkanten i St. Louis ud til Mississippi River står den 192 meter høje arch. Den er opført i 1965, og blev dengang kaldt ”Porten Til Vesten”.

Dag 4-5

Springfield, MO

Kørsel: ca. 350 km.
Tag turen ned gennem det sydlige Missouri til Springfield, byen som anses for at være oprindelsesstedet for Route 66. I området findes også Meramec Cavern – drypstenshuler med formationer og farver, der er lige så unikke som de er smukke. Grotterne siges at være mere end 400 millioner år gamle. Den legendariske lovløse Jesse James brugte disse grotter til at gemme sig i fra ordensmagten - siges det.

 

Dag 5-6

Oklahoma City, OK

Kørsel: ca. 450 km.
Kør gennem det sydøstlige hjørne af staten Kansas til Oklahoma. Oklahoma er den stat, som har mest af den oprindelige del af Route 66 tilbage. Stop ved det historiske Route 66 varemærke i Catoosa – En 6 meter høj blåhval lavet i cement.

Dag 6-7

Amarillo, TX

Kørsel: ca. 425 km.
Fortsæt ned til det flade Texas. Dette område var tidligere rigt på bisonokser og beboet af Comanche-stammen. Stop evt. ved Route 66 museet. Her kan du i billeder og tekst opleve Route 66 gennem de sidste seks årtier. Se den første restaurerede Phillips 66 benzinstation, U-Drop Inn café, hvor man på det høje spir kan se, hvordan der engang virkelig var gang i økonomien i området. Når man er i området omkring Amarillo bør man tage hen på Texas Steak Ranch, hvor man kan tage i mod udfordringen: ”Spis en hel bøf på 2 kg”.

Dag 7-9

Albuquerque, NM

Kørsel: ca. 450 km.
Ved ankomsten til New Mexicos største by, Albuquerque, skal byen, der deles af Rio Grande floden, udforskes. Gå på opdagelse i byen nede omkring Central Avenue. Her findes rigtig mange Route 66 vartegn. I den historiske gamle by kan man få indblik i New Mexicos historie, hvor den spanske kolonimagt spillede en stor rolle. For at få den rigtige Route 66 følelse ind under huden er Santa Fe et vigtigt punkt på ruten. Byen er, udover at være New Mexicos hovedstad, også USAs ældste hovedstad, som blev grundlagt på ruiner af en forladt by. Selvom Santa Fe mistede sin plads på Route 66 i 1938, er byen stadig velbesøgt. Besøg en af de mange kunstgallerier som ligger i byen eller på markedet med moderne kunst.

Dag 9-10

Holbrook, AZ

Kørsel: ca. 375 km.
Staten Arizona byder her sine Route 66 gæster velkomne med en overvældende mængde handelsstationer. Gennem Petrified Forest vil man opleve forstenede træstammer, som er omkring 225 millioner år gamle. Petrified Forest er den eneste nationalpark, som Route 66 kører igennem. Se den smukke solnedgang over ørkenen ved Kachina Point, inden turen går videre til hotellet i Holbrook.

Dag 10-12

Grand Canyon, AZ

Kørsel: ca. 275 km.
Grand Canyons størrelse kan være svær at forholde sig til. Hvis man ønsker en VIP-oplevelse kan man tage en helikoptertur hen over nationalparken, som giver et rigtigt godt indtryk af dens enorme størrelse. Vores samarbejdspartnere tilbyder bl.a. en helikoptertur hen over Grand Canyon, der kulminerer med en champagne-picnic langs Colorado-flodens bred i hjertet af nationalparken.

Dag 12-15

Las Vegas, NV

Kørsel: ca. 425 km.
Langt ude i ørkenen, i den amerikanske delstat Nevada, ligger Las Vegas. En by som på ingen måde minder om nogen anden by i verden. De enorme luksushoteller langs The Strip tilbyder alle shopping og kæmpe kasinoer. Med utallige natklubber og kasinoer er det ikke underligt, at Las Vegas bliver kaldt ”The Sin City” eller ”Hangover Capital of The World”, for der kan spilles på maskiner og festes døgnet rundt. Las Vegas er også kendt for sine enorme shows, som bliver opført på et af de mange hoteller på The Strip. Hvis man vil lidt væk fra byen og shoppe i outlets, er dette også muligt ved de to Premium Outlets, som ikke ligger særligt langt fra Las Vegas. Alternativt kan man også tage en dagstur ud til den berømte dæmning, Hoover Dam, eller en helikoptertur til Grand Canyon.

Dag 15-18

Los Angeles, CA

Kørsel: ca. 450 km.
The City of Angels eller L.A. som byen oftest kaldes er på størrelse med Sjælland og er hjemsted for mere end 15 millioner indbyggere. Her udklækkes hvert år nye berømtheder indenfor film- og musikverdenen. Gå I stjernernes fodspor på Hollywood ”Walk of Fame” eller tag en tur til Hollywood Hills, hvor kendisserne bor side om side. En nem måde at se de vigtigste seværdigheder på er at købe en dagsbillet til ”Hop on and off”-busserne, hvor man bl.a. får set det kendte Hollywood-skilt. Los Angeles er også hjem for nogle af USA’s mest spændende temaparker, hvor især Disney Land og Universal Studios kan anbefales. Trænger man til en pause fra storbyen, kan man fx. tage en dagstur til Santa Monica, der ligger cirka 25 km fra Hollywood, hvor man finder byens indbydende sandstrand og det berømte tivoli på Santa Monica Pier. I downtown Santa Monica, i gåafstand fra det berømte tivoli, finder man også hyggelige cafeer og lækre restauranter samt en hyggelig gågade med butikker og salg af brugskunst.

Route 66 har følgende inkluderet:

 • Flybillet til Chicago og hjem fra Los Angeles, inkl. alle skatter og afgifter.
 • Fullsize billeje med fri kilometer, første tank benzin, 2 førere over 25 år og alle forsikringer. Det er muligt at opgradere til en større og bedre bil mod tillæg.
 • 17 hotelovernatninger på min. 3* hotel. De valgte hoteller er af god standard.
 • Bidrag til rejsegarantifonden og EU ansvarsforsikring.

De, der har specielle ønsker til drømmerejsen, kan bruge dette som inspiration. Vi skræddersyr hele kør-selv-ferien, så det passer præcist til jeres ønsker og behov, med hoteller andre steder, anden biltype, start og slut i forskellige byer eller flere/færre overnatninger.

Velkommen til USA Rejsers verden - Vi gi’r råd til en bedre ferie

Highlights på turen

 • Lake Michigan
 • Willis Tower
 • Porten til vesten "The Arch"
 • Historiske Route 66
 • UNESCO kulturarv Santa Fe
 • Hoover Dam
 • The Strip i Las Vegas
 • Chost Town
 • Route 66 museum
 • Universal Studios
 • Petrified Forest
 • Grand Canyon
 • Disneyland
Top
google-site-verification: googledede761670f5488f.html