Bestil et tilbud - gratis og uforpligtende

Alternate Text

Rejsen skal indeholde:
Sæt mindst ét flueben

Alternate Text

Alternate Text

Alternate Text

Alternate Text

Alternate Text

Alternate Text

Eventyret venter dig Alternate Text

Visumregler - ESTA og visum til USA, Canada & Den Dominikanske Republik

Her vil vi gennemgå processen for at få visum i USA gennem ESTA systemet, samt Den Dominikanske Republik.

Der gøres opmærksom på, at denne artikel er rent informativ, og vi ikke tager ansvar for hvordan informationerne anvendes, og kan heller ej garantere at disse informationer er totalt fyldestgørende, da der fra sag til sag, kan være forskellige detaljer der gør en afgørende forskel.

Tag kontakt til os hvis du ønsker nærmere rådgivning - vi kan ikke garantere noget, specielt ikke for andre end egne kunder, som vi selv specifikt rådgiver/konsulterer. Derudover er det kun ESTA systemet og de Amerikanske myndigheder, der kan afgøre, hvem der får indrejsetilladelse.

 

ESTA: Indrejse USA - Det digitale Amerikanske indrejse system - Sådan virker det!

Linket til ESTA hjemmesiden hvor du skal ansøge finder du her: ESTA

ESTA koster 21 dollars og skal IKKE koste mere!


ESTA står for Electroncic System for Travel Authorization. Dette er systemet, der anvendes i USA i forbindelse med at styre indrejsen. Der er en del regler at forholde sig til, og især siden terrorangrebet 9/11 har USA skærpet sine indrejseregler. Men frygt ej - det handler om at have styr på trinnene i processen. Vi hjælper dig på vej her, men anbefaler du også selv læser op på sagen.

ESTA er en online formular, der skal udfyldes hjemmefra inden afrejsen fra Danmark til USA

Det anbefales at man søger indrejse gennem ESTA minimum 3-4 måneder før sin afrejse, hvis muligt. Hvis man bliver afvist skal man have et interview med ambassaden, og der kan være ventetid på flere måneder.

Det absolutte seneste tidspunkt at søge indrejsetilladelse online på ESTA er seks dage før din afrejse (meget vigtigt). I dette første trin af processen ansøger du om en forhåndsgodkendelse. Dette skal gøres mindst 72 timer i forvejen, men da du ikke er garanteret en godkendelse, vil du ikke kunne nå at søge igen, i tilfælde af en fejl eller et afslag, hvis du ikke har mindst 72 timer yderligere.

Det kan du muligvis alligevel ikke, hvis dit afslag kræver interview med ambassaden; af samme årsag anbefaler vi at søge 3-4 måneder før afrejsen.

Reglerne i USA i forhold til indrejse i USA er rimelig stramme, så derfor er det vigtigt at være i god tid, i tilfælde af man mod forventning skulle komme i problemer.

Linket til ESTA hjemmesiden hvor du skal ansøge finder du her: ESTA

En ESTA godkendelse gælder som udgangspunkt i 2 år, såfremt man ikke skifter pas i denne periode. Ved nyt pas kræves ny ESTA godkendelse. Hvis man rejser til USA igen indenfor den 2-årige periode med samme pas, hvor godkendelsen stadig gælder, skal man dog være opmærksom på at opdatere sine informationer, derunder ens adresse og "Travel Information".

Endvidere, er det meget vigtigt, at huske at opgive de korrekte informationer til "Secure Flight" til det flyselskab man rejser med, om navn, adresse, identitet, m.m., og at disse oplysninger er korrekte og stemmer fuldt ud overens med dem, der er i ens pas. Alle flyselskaber man rejser med skal oplyses om dette og ikke kun flyselskabet, man rejser ind i USA med. Samtidig skal man hos flyselskaberne også huske at opgive alle krævede oplysninger til APIS, eller "Advanced Passenger Information System".

Husk også at børn skal have gyldigt pas.

Der kan være forhold der gør, at du ikke kan benytte Visa Waiver Program og alligevel skal søge om visum, når du skal rejse til USA. 

DU SKAL SØGE OM VISUM, HVIS DU:

 • Fik afvist din ansøgning om ESTA.
   
 • Ikke er dansk statsborger.
   
 • Skal arbejde eller studere i USA.
   
 • Ikke har en ren straffeattest.
   
 • Tidligere er blevet nægtet visum til USA.
   
 • Tidligere har "glemt" at forlade USA inden udløbet af den 90 dages visumfri periode.
   
 • Rejser på det offentliges vegne.
   
 • Vil opholde dig i USA mere end 90 dage.
   
 • Har dobbelt statsborgerskab i et VWP land og i Irak, Iran, Nordkorea, Syrien og Sudan.
   
 • Har rejst til, eller har været i Nordkorea, Irak, Iran, Syrien, Sudan, Libyen, Somalia, og / eller Yemen efter den 1. marts 2011. Der findes en række undtagelser fx hvis besøget havde militært formål i et VWP-lands tjeneste; kontakt den amerikanske ambassade for at høre, om du er omfattet af disse undtagelser.
 • Har rejst til, eller har været i Cuba fra 12. januar 2021 eller senere.

KONTAKT DEN AMERIKANSKE AMBASSADE

Kontakt den amerikanske ambassade i Danmark, hvis du ønsker yderligere oplysninger om pas- og visumreglerne

U.S. Embassy in Denmark
Dag Hammerskjölds Alle 24
2100 København Ø
Tlf. 3341 7100
Fax: 3543 0223
Den amerikanske ambassades hjemmeside

Pas på svindlere

Nogle hjemmesider og svindlere på nettet forsøger at udgive sig for at repræsentere de amerikanske myndigheder, og opkræver høje beløb for at søge indrejsetilladelse. Den reelle pris er dog kun 21 dollars, og man skal ikke stole på nogen hjemmesider udover den officielle vi linker til, fra de amerikanske myndigheder.

Kontrollér altid URL adressen, stemmer overens med den vi linker til, og som ender i .gov-endelsen.

Hvad der står på andre hjemmesider kan man IKKE regne med, og det anbefales aldrig at betale penge til nogen andre end de amerikanske myndigheder i denne forbindelse.

ETA guide: Indrejsetilladelse i Canada

I Canada hedder indrejsesystemet ETA, hvilket står for "Electronic Travel Authorization".

Alle danske statsborgere skal søge om indrejsetilladelse til Canada, hvis man ønsker at flyve til Canada eller er i transit i Canada.

Ved indrejse ad søvej eller via landjord, kræves ingen ETA.

Ligesom med ESTA i USA, anbefales det at søge ETA i god tid. Som regel får man indrejsetilladelsen meget hurtigt, ofte indenfor et par få minutter efter man søger, men i nogle tilfælde modtager man ikke tilladelsen med det samme.

I disse tilfælde kan man blive bedt om at opgive yderligere information, og denne proces kan tage alt fra nogle dage til et par ugers tid, eller mere, afhængig af situationen.

Læs Udenrigsministeriets vejledende information om ETA på dette link: Danske statsborgeres indrejse i Canada

Læs også Canadas regerings vejledende informationer om ETA her: ETA

Indrejse i Den Dominikanske Republik

Har du et Dansk pas kræves der ikke visum til Den Dominikanske Republik.
 
Dog skal dit pas være gyldigt mindst 6 måneder fra din ankomst.

Indrejse til Jamaica

Fra 1. september 2023 skal alle rejsende til Jamaica, uanset hvor de har været i transit eller hvad deres erne er på øen, udfylde en online indrejseformular. Denne skal være udfyldt før den planlagte ankomst til Jamaica. Dette nye tiltag har til formål at strømligne indrejseprocessen og forbedre rejseoplevelsen for alle - Det er gratis at ansøge.  

https://enterjamaica.com/ 

Top
google-site-verification: googledede761670f5488f.html