Bestil et tilbud - gratis og uforpligtende

Alternate Text

Rejsen skal indeholde:
Sæt mindst ét flueben

Alternate Text

Alternate Text

Alternate Text

Alternate Text

Alternate Text

Alternate Text

Eventyret venter dig Alternate Text

Rocky Mountains – højt til loftet

Bjergkæder med sne på toppen, store skove med sorte og brune bjørne, der skjuler sig mellem træerne, enorme sletter med kvæg spredt ud i landskabet samt brusende floder, der får deres kraft fra smeltevand fra bjergene – suppleret af en ofte krystalblå himmel. Hvis du er på jagt efter det autentiske og oprindelige USA, er Rocky Mountain et godt sted at starte din jagt på nye eventyr.


Store afstande og store oplevelser


Den amerikanske del af Rocky Mountains spreder sig over et enormt areal. Et område, der som minimum inkluderer stater som Colorado, Wyoming, South Dakota, North Dakota, Montana og Idaho. Suppleret af dele af fx Utah og Nebraska.

Du skal altså være frisk på at tilbagelægge adskillige miles på landevejene i Rocky Mountains, når du vælger Rocky Mountains som din destination. Til gengæld bliver du belønnet med naturoplevelser i særklasse, et meget eksotisk dyreliv og en række landskaber, der får dig til at tabe underkæben med et brag.

Yellowstone – verdens første nationalpark – er kronjuvelen i denne samling naturoplevelser med sine varme vulkanske kilder, springende gejsere og helt unikke dyreliv med bjørne, ulve, elge og bisoner.

Men Rocky Mountains er særdeles gavmild, når der gælder natur: Du kan også opleve store bisonflokke i Custer State Park, rå og barske landskaber i Badlands National Park, gå rundt om den gigantiske vulkankegle ved Devils Tower, køre op over trægrænsen på USA’s højeste landevej i Rocky Mountains National Park, vandre op til naturbuen Delicate Arch i Arches National Park og nyde udsigten til de fire gigantiske bjergtinder i Grand Teton National Park.


Wild west kultur i Rocky Mountain

Rocky Mountains er også vejrbidte cowboys til hest og indianer stammer, der værner om deres særlige kultur. Du kan således stadig komme ud for, at du må stoppe udlejningsbilen, når store kvægflokke bliver ledt over landevejen af rigtige cowboys til hest.

Flere steder kan du også komme tæt på den indianske kultur i Rocky Mountains, fx i besøgscentret ved Crazy Horse Memorial i South Dakota.

Rigtige wild west byer med rødder tilbage fra dengang, seksløberne satte dagsordenen i Rocky Mountains, kan du også finde flere eksempler på i Rocky Mountains. Fx i byer som Deadwood i South Dakota, Cody og Jackson i Wyoming eller Durango og Ouray i Colorado.


Eneste storby i Rocky Mountains: Denver, Colorado


Du skal ikke vælge Rocky Mountains som destination, hvis du vil på storbyferie. Der er nemlig kun en storby i hele Rocky Mountains regionen: Denver i Colorado, hvor du har direkte udsigt til bjergene i Rocky Mountains, når du lander i Denver International Airport.

Denver i Colorado er med andre ord det mest oplagte udgangspunkt, når destinationen er Rocky Mountains.

Til gengæld skal du tænke dig om en ekstra gang, inden du reserverer ferie. Ankommer du for tidligt på året – fx i april – vil din opleve af Rocky Mountains blive begrænset af, at en række veje i bl.a. Yellowstone slet ikke er blevet åbnet endnu. Flere veje i nogle af nationalparkerne genåbner nemlig først sidst på foråret efter en lang vinter. Vi er trods alt et godt stykke oppe i højderne. Denver i Colorado kaldes fx for The Mile High City, fordi parlamentet i Denver ligger præcis en mil over havets overflade.

Til gengæld er sommeren, sensommeren og efteråret frem til slutningen af oktober et perfekt tidspunkt at besøge Rocky Mountains, hvor naturoplevelserne i bjergene og ude på sletterne nærmest står i kø.

Top
google-site-verification: googledede761670f5488f.html