ESTA står for Electroncic System for Travel Authorization. Dette er systemet, der anvendes i USA i forbindelse med at styre indrejsen. Der er en del regler at forholde sig til, og især siden terrorangrebet 9/11 har USA skærpet sine indrejseregler. Men frygt ej - det handler om at have styr på trinnene i processen. Vi hjælper dig på vej her, men anbefaler du også selv læser op på sagen.
ESTA er en online formular, der skal udfyldes hjemmefra inden afrejsen fra Danmark til USA
Det anbefales at man søger indrejse gennem ESTA mininum 3-4 måneder før sin afrejse, hvis muligt. Hvis man bliver afvist skal man have et interview med ambassaden, og der kan være ventetid på flere måneder.
Det absolutte seneste tidspunkt at søge indrejsetilladelse online på ESTA er seks dage før din afrejse (meget vigtigt). I dette første trin af processen ansøger du om en forhåndsgodkendelse. Dette skal gøres mindst 72 timer i forvejen, men da du ikke er garanteret en godkendelse, vil du ikke kunne nå at søge igen, i tilfælde af en fejl eller et afslag, hvis du ikke har mindst 72 timer yderligere.
Det kan du muligvis alligevel ikke, hvis dit afslag kræver interview med ambassaden; af samme årsag anbefaler vi at søge 3-4 måneder før afrejsen.
Reglerne i USA i forhold til indrejse i USA er rimelig stramme, så derfor er det vigtigt at være i god tid, i tilfælde af man mod forventning skulle komme i problemer.
Læs mere om ESTA her
Reglerne medfører, at det ikke er tilladt at indføre planter, frø, frugt og andre planteprodukter herunder snitblomster fra rejser i lande uden for EU, uden at disse følges af et officielt plantesundhedscertifikat. Reglerne gælder for rejsende, som medbringer planter og planteprodukter i bagagen eller som en del af deres personlige bagage.
Plantesundhedsforordningen har til formål at beskytte vores natur- og kulturlandskab samt planteproduktionen mod alvorlige sygdomme og skadedyr, som kan følge med planteprodukter som blinde passagerer eller smugles ind. Planteskadegørere kan gøre stor skade på dansk økonomi og natur. Ved mistanke om fund af særligt alvorlige planteskadegørere, også kaldet karantæneskadegørere, er der anmeldepligt hos Landbrugsstyrelsen.